Coq au vin med grov kartoffelmos

Skal middagen være eksta god, nem og lækker, så prøv denne opskrift på Coq au vin. Den grove kartoffelmos er perfekt som tilbehør, men retten kan også serveres med ris og godt brød. Du finder opskriften herunder!

I ISABELLAS finder du altid lækre og nemme retter til både hverdag og fest!

Sådan laver du Coq au vin:

(4 personer)
• 1 stor kylling eller bornholmerunghane
• 20 g smør
• 2 spsk madolie
• 100 g god bacon
• 3 skalotteløg
• 3-4 fed hvidløg
• 4 kviste frisk timian
• 200 g champignoner
• 50 g hvedemel
• 1 flaske rødvin
• ½ l hønsebouillon
• Havsalt og friskkværnet peber

Melbolle:
• 20 g smør
• 2 spsk hvedemel

Grov kartoffelmos:
• 4 bagekartofler
• ¼ knoldselleri
• 1 dl sødmælk
• 25 g smør
• 1 tsk fintrevet muskatnød
• Havsalt og friskkværnet peber

Læs også: Sådan udbener du en lammekølle

Fremgangsmåde til Coq au vin:

  1. Parter kyllingen i 8 stykker.
  2. Varm en bredbundet gryde eller en sauterepande op med fedtstoffet. Steg kødstykkerne, så de er godt lysebrune på begge sider.
  3. Skær baconen i grove tern. Pil skalotteløg og hvidløg, og skær dem i tynde både. Kom baconterninger, skalotteløg, hvidløgsbåde og timian i gryden, og lad det hele småsimre i 10 minutter.
  4. Rens champignoner, skær dem i kvarter, og rist dem på en pande.
  5. Sigt melet over kødstykkerne. Hæld vin og bouillon på retten, og krydr med salt og peber. Læg låg på, og lad det simre i 35- 45 minutter, til kødet er mørt.
  6. Smelt smør i en lille gryde, og rør det til en fast masse med melet. Jævn saucen med melbollen lige inden servering.

Kartoffelmos:
Skræl kartofler og selleri, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde, og kog dem møre i vand ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med et piskeris. Tilsæt mælk og smør, og krydr med muskatnød, salt og peber. Server kartoffelmosen i en skål for sig.