Annonce
Aftensmad

Hjemmelavede lammepølser

At lave lammepølserne selv er alt besværet værd, for de smager som en drøm. Og det er forbundet med ægte julestemning at lave dem fra bunden som i gamle dage.
af Anna Hedegaard14.11.2008Foto: Jakob Valling/valling.com
Annonce

Cirka 12 styk

LAMMEPØLSER:
1 ½ løg
1 ½ gulerod
75 g røget bacon
3 fed hvidløg
600 g lammekød (hals eller bov), alternativt kan du købe det frosset og færdighakket i supermarkedet
25 g salt
110 g hvedemel
¾ dl brown ale eller anden mørk kraftig øl
¾ dl kaffefløde
8 g fennikelfrø, knuste

Desuden:
1 ½ m svinenaturtarm, kan bestilles hos slagteren
Rigeligt vand til pochering, så pølserne er dækket
1 spsk salt

Skær løg, gulerod, bacon og hvidløg i fine tern og sauter dem i baconfedtet. Afkøl. Kør kødet sejt med saltet i røremaskine og tilsæt resten af ingredienserne. Tilsæt eventuelt en smule vand. Kødet skal have en fast, men lind konsistens. Skyl tarmen igennem i koldt vand og lad 15 cm være i hver ende til at binde knude med.

Sæt tarmen på en sprøjtepose. Kom kødet i sprøjteposen og fyld forsigtigt tarmen, ikke for meget. Form tarmen til små pølser ved at vride den rundt med cirka 10 cm's mellemrum. Prik små huller i skindet med en gaffel. Sæt en gryde over med vand og salt og pocher pølserne i cirka 10 minutter. Tag pølserne op og klip dem fra hinanden. Steg dem i olie på en pande, til de er gyldne.

Annonce

SYLTET GRÆSKAR:
1 græskar (melonstørrelse)
15 g salt per kg græskar

Lage:
(gang op for hvert kg græskar)

1 spsk. korianderfrø
1 spsk. kardemommekapsler
500 g rørsukker
6 dl klar lagereddike
2 stjerneanis
1 hel stang kanel

Rens græskarret og skær det i stykker på ½ cm's tykkelse. Kom stykkerne i en skål og salt dem en times tid. Bland ingredienserne til lagen i en gryde. Kog lagen op og tilsæt græskarstykkerne.

Pocher dem i cirka 10 minutter. Hæld dem varme på glas med væsken og køl af. Server de små lammepølser med skiver af syltet græskar.

Annonce

Tip: Har du ikke mod på at lave lammepølserne selv, så bestil i stedet nogle hos din slagter. Beregn to til hver gæst.

Annonce

Sponsoreret indhold

Annonce