Kød og fjerkræ

Hjemmelavet BBQ-marinade med mørk rom

Denne BBQ-marinade giver ribs, steaks, stege og andet kød den helt rigtige ”Southern Style”-smag.
af Christine Agertoft og Mikkel Karstad / Foto: Betina Hastoft, Anders Schønnemann 19.07.2016
Ribs med BBQ-marinade

En god BBQ-marinade er hemmeligheden, hvis du vil give dit kød den der helt særlige sydstatssmag af kul og karamel. Vores BBQ-marinade har ikke bare kul og karamel - den har også den gennemgode kombination af sart kamille og mørk rom. Resultatet er en helt perfekt smagsblanding, som vil løfte dit grillkød til nye højder. Husk blot, at det er vigtigt at lade kødet marinere i BBQ-marinaden i mindst 2 timer. Det tager nemlig tid at få den helt rigtige "Southern Style"-smag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Lækker salat til BBQ-marineret kød!

Opskrift på hjemmelavet BBQ-marinade med mørk rom

Velegnet til: Ribs, kalvekød, oksekød, steak. Antal: 4 personer

Det skal du bruge til BBQ-marinaden:

  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 dl tomatketchup
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. soja
  • 2 spsk. Worcestershiresauce
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. knust stjerneanis
  • 1 spsk. kamilleblomster
  • 3 spsk. mørk rom
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ dl olivenolie

Læs også: Lav genial grillmad til mange

Sådan laver du BBQ-marinaden:

(OBS! Hvis du laver ribs, skal de først steges i ovnen ved 150° i ca. 1,5 time, hvile i 10 min., påføres marinaden og trække i minimum 2 timer, hvorefter de skal grilles ca. 5. min. på hver side).

  1. Hæld alle ingredienserne sammen i en skål, og rør godt rundt, til marinaden bliver tæt, og lad den stå og trække i mindst en time.
  2. Smør derefter kødet ind i BBQ-marinaden, og lad det marinere i mindst to timer – jo længere jo bedre.
  3. Grill så kødet og påfør evt. løbende lidt BBQ-marinade med en pensel.
  4. Servér og nyd!
BBQ grill grillsauce grill-marinade