Aftensmad
Aftensmad
Hjemmelavet ravioli med spinat og ricotta - toscansk madglæde
Her giver vi dig en af vores bedste toscanske opskrifter, så du ikke behøver at tage den lange tur for at få en autentisk oplevelse: Smagslækre ravioli med spinat og ricotta.
af Inge Skovdal
16.02.2021
Foto: Inge Skovdal.
Ravioli
- 200 g durummel tipo 00
- 2 store æg
- 50 g parmesan
- 125 g ricotta
- 50 g spinat
Salviesmør
- 100 g smør
- 2-4 kviste salvie
- Havsalt
Salviesmørret sætter virkelig prikken over i'et i denne skønne ret. Hvis du ikke har prøvet at lave ravioli før, så bare rolig - det er ikke svært, men forbered dig på en ny afhængighed!
Spis brød til - prøv et nemt og lækkert grydebrød!
Sådan laver du hjemmelavet ravioli:
- Lav raviolien først: Hæld melet i en stor skål. Lav en fordybning i melet, slå æggene ud i den, og saml dejen.
- Ælt den i 10 minutter, indtil den er smidig. Lad dejen hvile tildækket, mens du laver fyldet.
- Riv parmesanen groft, og bland den med ricotta.
- Skyl spinaten grundigt, og nip stilkene af. Damp spinaten, og vrid væden fra. Bland spinaten med osten.
- Rul dejen tyndt ud, og tryk 24 cirkler ud med en udstikker eller et glas.
- Læg 1 tsk. fyld på hver, og fold cirklen sammen til en halvmåne.
- Kom lidt vand på kanterne, og tryk dem sammen med en gaffel. Lad raviolien tørre ½ time.
- Imens laver du salviesmør: Smelt smørret på panden sammen med salvieblade.
- Lad det gerne småsimre i 5 minutter, uden at det bliver brunt. Kog imens raviolierne i rigeligt vand i 2 minutter.
- Servér pastaen med salviesmør og lidt havsalt.