Se også
Aftensmad
Hjertemuslinger med tagliatelle
Hjertemuslinger med tagliatelle er perfekt, når hverdagsmaden godt må kunne lidt mere uden at det kræver den helt store operation i køkkenet.
af Redaktionen.
8.03.2022
Det skal du bruge til din tagliatelle:
- 400 g tagliatelle (båndpasta)
- Evt. 1 spsk. olie
- 1 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk. olivenolie
- 2 dl hvidvin
- 1 kg rensede hjertemuslinger
- ½ kg små tomater
- Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt frisk basilikum
- Groft brød
Sådan laver du tagliatelle med hjertemuslinger
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken – gerne med 1 spsk. olie i kogevandet.
- Hæld vandet fra, og hold pastaen varm.
- Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og svits dem i olivenolie i en gryde, til de er let gyldne. Tilsæt hvidvin, og lad det koge op. Tilsæt hjertemuslingerne, og kog dem under låg i 5 minutter.
- Tag låget af, og kassér de muslinger, som ikke har åbnet sig.
- Skyl tomaterne, skær dem i kvarter, og vend dem med muslingerne i gryden.
- Krydr med salt og peber.
- Servér pastaen i dybe skåle sammen med hjertemuslingerne, og top med frisk basilikum.
- Servér med groft brød til.
Tip Du kan sagtens bruge blåmuslinger i stedet.