

Kartoffeltærte med hytteost
Kartoffeltærte med hytteost
- 3 plader filodej
- 200 g kartofler
- 2 æg
- 50 g rygeost 5+
- 200 g hytteost
- 1-2 spsk. hakket purløg
- Salt
- Peber
En hjemmelavet tærte går man aldrig galt i byen med. Især ikke når den selv med få ingredienser, kan få englene til at synge. Denne kartoffeltærte med hytteost har det hele med sit cremede fyld og sprøde bund - og serverer du med en frisk salat til, har du uden tvivl et måltid, der vil storhitte ved middagsbordet.
Sådan laver du kartoffeltærte med hytteost
-
Halvér filodejpladerne, og læg dem oven på hinanden i et lille ovnfast fad, ca. 18 x 24 cm, der er beklædt med bagepapir.
-
Skær kartoflerne i tynde skiver, kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter, og lad dem dryppe godt af.
-
Læg kartoffelskiverne taglagt i fadet. Pisk æg, ryge- og hytteost sammen, og krydr med purløg, salt og peber.
-
Hæld æggemassen over kartoflerne, og bag tærten i ca. 25 minutter ved 175° nederst i ovnen, og servér lun, gerne med salat.
