Kartoffeltærte med hytteost

Antal: 
4 personer.
Det skal du bruge: 
Kartoffeltærte med hytteost
3 plader filodej
200 g kartofler
2 æg
50 g rygeost 5+
200 g hytteost
1-2 spsk. hakket purløg
Salt
Peber

En hjemmelavet tærte går man aldrig galt i byen med. Især ikke når den selv med få ingredienser, kan få englene til at synge. Denne kartoffeltærte med hytteost har det hele med sit cremede fyld og sprøde bund - og serverer du med en frisk salat til, har du uden tvivl et måltid, der vil storhitte ved middagsbordet. 

Prøv også: Spinattærte med ricotta og æg 

Sådan laver du kartoffeltærte med hytteost

  1. Halvér filodejpladerne, og læg dem oven på hinanden i et lille ovnfast fad, ca. 18 x 24 cm, der er beklædt med bagepapir.

  2. Skær kartoflerne i tynde skiver, kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter, og lad dem dryppe godt af. 

  3. Læg kartoffelskiverne taglagt i fadet. Pisk æg, ryge- og hytteost sammen, og krydr med purløg, salt og peber.

  4. Hæld æggemassen over kartoflerne, og bag tærten i ca. 25 minutter ved 175° nederst i ovnen, og servér lun, gerne med salat.

Inspiration: 7 lækre salater