Madtærter: 12 lækre opskrifter

Madtærter er en sammensat ret af dej og fyld, gerne med topping i form af en god ost eller et sprødt låg af dej. Tærter er en udmærket måde at få tømt dit køleskab for gode råvarer, som du så bager sammen med æg og lækre krydderier. Det er op til dig selv, om du vil have en bund af dej under grøntsagerne, eller om du vil overdække din tærte med et sprødt og lækkert låg. Du kan også lade være med at lægge låg på tærten og i stedet hælde en æggeblanding hen over grønstagerne og lade det bage, til det bliver sprødt og lækkert ovenpå.

Madtærter eller søde tærter: Få inspiration til 10 søde tærter her!

Madtærter og pies

For mange er tærte lig med dessert, hvor søde sager som frugt og bær er hovedingrediensen, dækket med en sød vaniljekrem og gerne toppet med en god smørdej. Men vi er også mange, der er glade for de verdensberømte madtærter, som vi især kender fra det britiske køkken med de mange pies, der har gået deres sejrsgang verden over. Det er denne tradition, der ligger bag vores madtærter.

Madtærter egner sig til mange forskellige serveringer. Lav en stor portion madtærte til aftensmad, som du så kan nyde resterne til morgendagens frokost. Skal du holde fest, er madtærter også et nemt og lækkert alternativ. Madtærter er nemlig oplagte til at eksperimentere med, så hold dig ikke tilbage med at afprøve forskellige kombinationer i dine madtærter. Når vejret byder på picnic i det fri, er madtærter ligeledes et oplagt spise at medbringe i picnic-kurven.

Prøv også: Lækre mini-tærter med porre

Madtærter til enhver smag

Trods madtærternes tvivlsomme ry, udgør de et fremragende bud på god mad til en fest. Med madtærterne får du nemlig mulighed for at sammensætte præcis de tærter, som dine gæster kræver, hvad enten det skal være vegetarisk, en rigtig kødfest eller hvis der står et særligt tema på programmet. Har du kræsne børn eller er der allergikere i familien, kan du ligeledes nemt komme uden om de farlige ingredienser ved at servere en madtærte, der passer til jer.

Her får du 12 forskellige og fantastiske madtærter, som du kan lade dig inspirere af eller lege lidt med - hvad enten det skal gå hurtigt på en tirsdag aften, eller du skal forberede en større fest, finder du med garanti inspiration fra disse vidunderlige madtærter.

12 opskrifter på madtærter

↑ Svampetærte med filodej – få opskriften her!

↑ Grøntsagstærte med rygeostecreme – få opskriften her!

↑ Kartoffeltærte med porrer – få opskriften her!

↑ Spinattærte med ricotta og æg – få opskriften her!

↑ Minitærter med flere slags kål – få opskriften her!

↑ Tærte med asparges og bacon – få opskriften her!

↑ Tærte med kartoffel og hytteost – få opskriften her!

↑ Tærte med spinat, gedeost og pinjekerner – få opskriften her!

↑ Tærte med asparges og ricotta – få opskriften her!

↑ Nem spinattærte med chorizo – få opskriften her!

↑ Svampetærte med rødløg – få opskriften her!

↑ Tomattærte med asparges og purløg – få opskriften her!