Aftensmad
Kød og fjerkræ
Kylling i hvidvin med estragon
Her får du opskriften på en god gryderet med saftig kylling i hvidvin og estragon serveret med sprøde hjemmelavede pommes frites.
af Marie Melchior / Foto: Line Falck
25.01.2017
Vintervejret er over os, og det er blevet tid til lækre aromatiske simreretter, så vi har lavet en opskrift på kylling i hvidvin med estragon serveret med de bedste sprøde pommes frites. Velbekomme!
Prøv også: 7 opskrifter på lækker kylling
Opskrift på kylling i hvidvin med estragon
Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter. Antal personer: 4
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge til kylling i estragon med pommes frites:
- 1 kg kyllingelår og -overlår (eller køb 1 hel kylling og skær den i 8 lige store stykker)
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. tørret estragon
- olivenolie til stegning
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 2 porrer
- 2 dl hvidvin
- 3 dl kyllingefond eller -bouillon
- 1½ dl piskefløde
- 1 spsk. dijonsennep
- 250 g markchampignoner
- 1 bundt frisk estragon
- saft af 1 citron
Pommes frites:
- 500 g kartofler
- 1 spsk. herbes de Provence
- 1 spsk. flagesalt
- 1 spsk. olivenolie
Sådan laver du kylling i hvidvin med estragon og pommes frites:
- Pommes frites: Tænd ovnen på 200°. Skyl kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem på bagepapir i en bradepande, og vend dem med herbes de Provence, salt og olivenolie. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre og gyldne.
- Krydr kyllingekødet med salt, peber og estragon.
- Brun kyllingestykkerne i 2 spsk. olie på en pande på alle sider, til de får farve.
- Læg kyllingestykkerne til side, og tør panden af.
- Pil og hak løg og hvidløg. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver.
- Svits løg og hvidløg i 2 spsk. olie i en stor gryde i et par minutter.
- Tilsæt porrer, og steg videre et par minutter.
- Læg kyllingestykkerne i gryden, og tilsæt hvidvin. Lad alkoholen fordampe i et par minutter.
- Tilsæt fond eller bouillon, fløde og sennep.
- Læg låg på gryden, og lad retten simre i 25 minutter.
- Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
- Skyl og hak estragon.
- Opvarm 1 spsk. olivenolie på panden.
- Brun svampene ved høj varme i 5-6 minutter. Rør ikke for meget på panden, ryst den i stedet, så svampene ikke afgiver for meget vand.
- Vend de stegte svampe i kyllingegryden sammen med hakket estragon.
- Smag saucen til med citronsaft.
- Servér med krydderstegte kartofler, velbekomme.