Aftensmad
Aftensmad
Kylling med stikkelsbær-salat
Prøv at bruge dine stikkelsbær i en skøn sommersalat. Bland de syrlige bær med perlebyg og grøn pestosovs, og servér den til stegt eller grillet kylling.
af Helle Brønnum Carlsen
11.07.2016
Foto: wichmann + bendtsen photography
Stikkelsbær kan bruges til andet end grød, marmelade og kompot. De små syrlige bær gør sig rigtig godt i en perlebyg-salat sammen med en omgang pestosovs med persille, basilikum og citron. Stikkelsbær-salaten er god som gæstemad på terrassen, da salaten kan laves i god tid, og kyllingen grilles på terrassen, mens I spiser forret eller får en velkomstdrink. Prøv også en skøn stikkelsbær-dessert med flødeskum og vanilje!
Det skal du bruge til kylling med stikkelsbær-salat:
4 pers.- 500 g kyllingebryst med skind, uden ben
- 400 g stikkelsbær
- 75 g grøn, sprød salat
- 50 g bred persille
- ½ potte basilikum
- 100 g perlebyg
- Salt og peber
- Saften af ½ citron + den anden halvdel i både til pynt.
- 2 spsk. olivenolie
Prøv også: Kompot af stikkelsbær
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan gør du:
- Drys kyllingen med salt og peber og steg den i ovnen ved 220° i 15 min. Alternativt kan den grilles ca. 15-20 min., efter den er gnedet med salt og peber.
- Kog perlebyg efter anvisning på pakken. Skyl og pluk persillen. Blend basilkum med salt, peber, citron og olie til en grøn pestosovs. Vend den i byggen.
- Skyl salat og stikkelsbær og vend dem i byggen sammen med hele blade af persille og server det til kyllingebrystet med både af citron.
Se også: Kylling med rabarber og agurkesalat