Lækker braiseret lammebov

Det skal du bruge: 
Lidt olie
1 lammebov på 1½ kg, inkl. ben (fåslagteren til skære boven i store stykker)
3½ dl hvidvin
1 dl æblemost
2 dl grøntsagsbouillon
Havsalt og friskkværnet peber
50 g tørrede abrikoser
50 g dadler, skået i stykker
3 spsk honning
1 bundt mynte (gem lidt til pynt, og hak lidt til couscoussalaten)
1 stang kanel
6 kardemommekapsler
5 nelliker
1 helt hvidløg, flækket midt igennem
Tilbehør
1 pakke couscous, ca. 250 g
Mynte, finthakket
1 agurk i tern eller 1 lille squash
Olivenolie
Flydende honning
Saft af ½-1 citron
Salt og peber

Sådan laver du braiseret lammebov

Smør stegesoen med lidt olie, og fordel kødet i den. Hæld hvidvin, æblemost og bouillon på Krydr med salt og peber. Tilsæt de tørrede frugter, honning og de hele krydderier samt hvidløg. Læg lå på og steg den midt i ovnen på200°i 1½ time.

Couscoussalat Tilbered couscous som beskrevet på pakken. Vend agurketern og mynte i, og hæld lidt olivenolie, honning og citronsaft over. Smag til med salt og peber. Server lammet med couscoussalat.