Aftensmad

Lækker braiseret lammebov

Brug stegeso til denne lækre ret med lam og tørrede frugter.
af Camilla Zarah Lawes. 28.01.2021 Foto: Columbus Leth.
lammebov i stegeso med couscoussalat

Ingredienser

  • Lidt olie
  • 1 lammebov på 1½ kg, inkl. ben (fåslagteren til skære boven i store stykker)
  • 3½ dl hvidvin
  • 1 dl æblemost
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 50 g dadler, skået i stykker
  • 3 spsk honning
  • 1 bundt mynte (gem lidt til pynt, og hak lidt til couscoussalaten)
  • 1 stang kanel
  • 6 kardemommekapsler
  • 5 nelliker
  • 1 helt hvidløg, flækket midt igennem

Couscoussalat

  • 1 pakke couscous, ca. 250 g
  • Mynte, finthakket
  • 1 agurk i tern eller 1 lille squash
  • Olivenolie
  • Flydende honning
  • Saft af ½-1 citron
  • Salt og peber

Sådan laver du braiseret lammebov

  1. Smør stegesoen med lidt olie, og fordel kødet i den.
  2. Hæld hvidvin, æblemost og bouillon på.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Tilsæt de tørrede frugter, honning og de hele krydderier samt hvidløg. Læg lå på og steg den midt i ovnen på 200°i 1½ time.

Couscoussalat

  1. Tilbered couscous som beskrevet på pakken.
  2. Vend agurketern og mynte i, og hæld lidt olivenolie, honning og citronsaft over. Smag til med salt og peber.
  3. Server lammet med couscoussalat.