Aftensmad

Lækker braiseret lammebov

Brug stegeso til denne lækre ret med lam og tørrede frugter.
af Camilla Zarah Lawes 28.01.2021 Foto: Columbus Leth
lammebov i stegeso

  • Lidt olie
  • 1 lammebov på 1½ kg, inkl. ben (fåslagteren til skære boven i store stykker)
  • 3½ dl hvidvin
  • 1 dl æblemost
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 50 g dadler, skået i stykker
  • 3 spsk honning
  • 1 bundt mynte (gem lidt til pynt, og hak lidt til couscoussalaten)
  • 1 stang kanel
  • 6 kardemommekapsler
  • 5 nelliker
  • 1 helt hvidløg, flækket midt igennem

Tilbehør

  • 1 pakke couscous, ca. 250 g
  • Mynte, finthakket
  • 1 agurk i tern eller 1 lille squash
  • Olivenolie
  • Flydende honning
  • Saft af ½-1 citron
  • Salt og peber

Sådan laver du braiseret lammebov

Smør stegesoen med lidt olie, og fordel kødet i den. Hæld hvidvin, æblemost og bouillon på Krydr med salt og peber. Tilsæt de tørrede frugter, honning og de hele krydderier samt hvidløg. Læg lå på og steg den midt i ovnen på200°i 1½ time.

Couscoussalat Tilbered couscous som beskrevet på pakken. Vend agurketern og mynte i, og hæld lidt olivenolie, honning og citronsaft over. Smag til med salt og peber. Server lammet med couscoussalat.