Se også
Aftensmad
Lækker braiseret lammebov
Brug stegeso til denne lækre ret med lam og tørrede frugter.
af Camilla Zarah Lawes.
28.01.2021
Foto: Columbus Leth.
Ingredienser
- Lidt olie
- 1 lammebov på 1½ kg, inkl. ben (fåslagteren til skære boven i store stykker)
- 3½ dl hvidvin
- 1 dl æblemost
- 2 dl grøntsagsbouillon
- Havsalt og friskkværnet peber
- 50 g tørrede abrikoser
- 50 g dadler, skået i stykker
- 3 spsk honning
- 1 bundt mynte (gem lidt til pynt, og hak lidt til couscoussalaten)
- 1 stang kanel
- 6 kardemommekapsler
- 5 nelliker
- 1 helt hvidløg, flækket midt igennem
Couscoussalat
- 1 pakke couscous, ca. 250 g
- Mynte, finthakket
- 1 agurk i tern eller 1 lille squash
- Olivenolie
- Flydende honning
- Saft af ½-1 citron
- Salt og peber
Sådan laver du braiseret lammebov
- Smør stegesoen med lidt olie, og fordel kødet i den.
- Hæld hvidvin, æblemost og bouillon på.
- Krydr med salt og peber.
- Tilsæt de tørrede frugter, honning og de hele krydderier samt hvidløg. Læg lå på og steg den midt i ovnen på 200°i 1½ time.
Couscoussalat
- Tilbered couscous som beskrevet på pakken.
- Vend agurketern og mynte i, og hæld lidt olivenolie, honning og citronsaft over. Smag til med salt og peber.
- Server lammet med couscoussalat.