Se også
Aftensmad
Lammeculotte med spæde grøntsager og citronsmør
Hils foråret velkommen, og forkæl dine gæster med en skøn forårsmiddag med ovnstegt lammeculotte, friske grøntsager og syrlig citronsmør. Du får opskriften på den skønne menu her.
Opskrift og foto: Inge Skovdal/skovdal.dk.
28.03.2018
Sæsonen for rodfrugter og kål er forbi, og forude venter forårets spæde grøntsager. Vi hylder de friske råvarer med lækker og nem gæstemad, hvor den ovnstegte lammeculotte spiller hovedrollen og får selskab af spæde grøntsager og en skøn citronsmør.
4 personer
Ingredienser
- Ca. 800 g lammeculotter
- Salt og peber
- 2 kviste rosmarin
- Rød skovsyre til pynt
Spæde grøntsager
- 500 g små nye gulerødder
- 1 lille grøn squash
- 1 lille gul squash
- Lidt smør
- ½ spidskål
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 spsk. olivenolie
Citronsmør
- 1 usprøjtet citron
- 75 g blødt smør
- Salt
Sådan laver du lammeculotte
- Snit fedtet på culotterne, og gnid dem med salt og peber. Svits dem kort på panden på begge sider sammen, og steg dem videre med rosmarin på toppen i ovnen i 20 minutter ved 200°.
- Servér med spæde grøntsager og citronsmør. Pynt med rød skovsyre.
Spæde grøntsager
- Flæk de små gulerødder, og kom dem i en skål. Hæld kogende vand over, og lad dem ligge i vandet i ca. 5 minutter.
- Snit de 2 slags squash, og steg dem kort i smør på panden.
- Skær spidskålen i strimler, og vend dem med eddike og olie.
Citronsmør
- Riv citronskallen, og rør den i smørret sammen med salt. Sæt det på køl indtil servering.