Lammekølle med kartoffelsalat og ramsløgpesto

Denne lammekølle med sennep og citron smager skønt, og tilbehøret smager næsten endnu bedre! Servér lammekøllen med skøn kartoffelsalat og hjemmelavet pesto. Denne pesto er med friske ramsløgblade, men du kan også sagtens lave den med andre friske krydderurter, som fx basilikum eller persille.

Prøv også: Grillet lammefilet med panzanella og fyldte augerginer

Det skal du bruge til lammekølle med sennep og citron:

6 personer

  • 1 lammekølle på 2-2½ kg
  • 1 usprøjtet citron
  • 4 spsk. grovkornet sennep
  • 1 spsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 5-6 kviste rosmarin

Se også denne luksusudgave af flødekartofler: Flødekartofler med selleri og vesterhavsost

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Dup kødet.
  3. Skær citronen i skiver.
  4. Smør lammekøllen ind i sennep, drys med salt og peber, og læg citronskiverne på.
  5. Læg rosmarinkviste ved lammekøllen, og snør lammekøllen med kødsnor.
  6. Læg den i et ovnfast fad, og steg den i ovnen i ca. 2 timer. Brug stegetermometer – kødets centrumtemperatur skal være 70°, når det er færdigt.
  7. Tag lammekøllen ud, og lad den stå et par minutter.

Læs også: Guide til krydderurter i sæson

I galleriet kan du se, hvordan du laver kartoffelsalat og ramsløgpesto: