Denne lammekølle med sennep og citron smager skønt, og tilbehøret smager næsten endnu bedre! Servér lammekøllen med skøn kartoffelsalat og hjemmelavet pesto. Denne pesto er med friske ramsløgblade, men du kan også sagtens lave den med andre friske krydderurter, som fx basilikum eller persille.
Prøv også: Grillet lammefilet med panzanella og fyldte augerginer
Det skal du bruge til lammekølle med sennep og citron:
6 personer
- 1 lammekølle på 2-2½ kg
- 1 usprøjtet citron
- 4 spsk. grovkornet sennep
- 1 spsk. salt
- Friskkværnet peber
- 5-6 kviste rosmarin
Se også denne luksusudgave af flødekartofler: Flødekartofler med selleri og vesterhavsost
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180°.
- Dup kødet.
- Skær citronen i skiver.
- Smør lammekøllen ind i sennep, drys med salt og peber, og læg citronskiverne på.
- Læg rosmarinkviste ved lammekøllen, og snør lammekøllen med kødsnor.
- Læg den i et ovnfast fad, og steg den i ovnen i ca. 2 timer. Brug stegetermometer – kødets centrumtemperatur skal være 70°, når det er færdigt.
- Tag lammekøllen ud, og lad den stå et par minutter.
Læs også: Guide til krydderurter i sæson
I galleriet kan du se, hvordan du laver kartoffelsalat og ramsløgpesto:
Kartoffelsalat og ramsløgpesto


Kartoffelsalat med forårsgrønt
6 personer
Det skal du bruge:
- 1 kg små kartofler
- 5 dl cremefraiche, 18 %
- 1 tsk. revet peberrod
- 1 tsk. grov sennep
- 2 tsk. flydende honning
- 1 bundt radiser
- 150 g syltede agurker
- 1 fennikel
Sådan gør du:
- Rengør kartofler, kog dem møre, og lad dem afkøle.
- Bland en dressing af cremefraiche, peberrod, sennep og honning.
- Skyl og hak radiser.
- Hak syltede agurker, og bland begge dele i dressingen.
- Skær de afkølede kartofler i mindre stykker, og bland dem i dressingen.
- Snit fenniklen, og drys den over.
TIP Bryder du dig ikke om at blande kartoffelsalaten med radiser og fennikel, kan du naturligvis bare lave en salat ved siden af.


Hjemmelavet ramsløgpesto
Det skal du bruge:
- 50 g parmesanost
- 1 stor håndfuld ramsløgblade, ca. 20 stk.
- 2 dl olivenolie
- 2 spsk. græskarkerner
Sådan gør du:
- Riv parmesanen.
- Hak ramsløgene groft.
- Blend olivenolie med græskarkerner.
- Tilsæt revet parmesan og grofthakket ramsløg til blandingen.
- Blend til en jævn masse.
TIP Hvis ramsløgene ikke er kommet frem, kan du købe færdig ramsløgpesto eller pesto af hvidløg og forårsløg.