Mandelkage med citron

Små mandelkager med citron, brændt italiensk marengs og lime

4 personer

115 g mandler, smuttede • 115 g rørsukker • 115 g smør • 1 æg • 1 usprøjtet citron • 2 spsk hvedemel • ½ tsk bagepulver • 4 små muffinforme • Marengs: 40 g æggehvider, pasteuriserede • 100 g florsukker • 1 usprøjtet lime

Blend mandlerne til en grov mandelmel. Tag mandelmelet op af blenderen, og blend sukker og smør til en luftig, hvid masse. Kom mandler og æg i blenderen, og blend det godt sammen. Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet, og kom det i blenderen. Bland mel med bagepulver, og blend det sammen med resten. Smør 4 små forme godt, og drys dem med sukker. Fordel dejen i formene, og bag dem i en forvarmet ovn ved 185° i 30-35 minutter. Sæt kagerne på en brødrist for at køle ned.

Italiensk marengs

Pisk æggehviderne lette og luftige. Pisk derefter florsukker i ad 2 omgange indtil det er stift. Kom marengsmassen i en sprøjtepose eller en frysepose, og klip spidsen af. Sprøjt 4 små toppe på kagerne, og brænd dem med en blow torch eller en brûlée-brænder. Alternativt kan det gøres under en meget varm grill i ovnen.

Sæt kagerne på 4 tallerkener, og riv lidt limeskal fint hen over.