Ingredienser til risotto opskrift
Risotto opskrift til 4 personer
• 4 skalotteløg
• 4 stængler bladselleri
• 2 porrer
• 2 fed hvidløg
• 300 g blandede svampe, fx karljohan, kantareller, markchampignoner, bøgehatte og portobello
• 1-2 spsk olivenolie
• 300 g risottoris
• 3 dl hvidvin
• Ca. 1 l vand eller hønsebouillon
• Salt og sort peber
• 100 g smør, skåret i tern
• 50 g parmesan
• ¼ bundt bredbladet persille, finthakket
Find også grundopskriften på risotto her!
Risotto - trin for trin


Trin 1
Snit og hak alle grøntsagerne i fine små tern, og skær svampene i mindre stykker.


Trin 2
Steg grøntsager og svampe i en mellemstor gryde i olivenolie i ca. 2-3 minutter. Vend risene i gryden, og rør rundt i ca. 1 minut, indtil risene har absorberet olien.


Trin 3
Hæld vinen på, og lad det simre ved svag varme, indtil den sprittede duft fra vinen er væk, og vinen næsten er kogt helt væk. Tilsæt derefter lidt af vandet eller bouillonen, og lad risene absorbere væsken. Gentag denne proces under konstant omrøring ca. 18-20 minutter, indtil risene er møre, men stadig sprøde. Smag til undervejs med salt og peber.


Trin 4
Vend smørternene i den varme risotto, så den bliver lækker cremet og let flydende.


Trin 5
Riv ¾ a f p armesanen i r isottoen. Tilsæt persillen, og vend det hele godt sammen. Smag til med salt og peber. Anret risottoen i varme tallerkener og drys med revet parmesan. Server med det samme med brød og ekstra parmesan til.


TIP En rest risotto er fremragende som fyld i røde snackpebre dagen efter. Flæk dem, fjern kernerne og fordel risottoen i dem. Riv lidt parmesanost over, og bag i ovnen ved 180°, til snackpebrene er møre, ca. 20 minutter.