Se også
Aftensmad
Rødbedetærte med gedeost og pinjekerner
Tærten her er et godt bud på et mættende aftensmåltid. Kombinationen af rødbede, gedeost og pinjekerner skal du glæde dig til.
Af: Ditte Ingemann Foto: Lene Samsø
21.02.2023
Rødbeder er mættende og en god kilde til kostfibre - og så er de lette at tilberede på flere måder. Rå i en salat, bagt i ovnen, i en krydret ret eller som her i en lækker tærte med gedeost og pinjekerner.
4 personer
Ingredienser
- 300 g rødbeder
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 1 tsk. tørret timian
- Salt og peber
- 2 rødløg
- 1 spsk. smør
- 1 tsk. honning
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 3 æg
- 1 dl yoghurt naturel 3,5 %
- 150 g frisk gedeost
- 40 g pinjekerner
- 1 tærtebund
Udstyr
- 1 tærteform, gerne med løs bund
Sådan laver du tærte med rødbede, gedeost og pinjekerner.
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Skræl rødbeder, og skær dem i små tern.
- Vend dem med olie, chiliflager, timian, salt og peber.
- Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20-22 minutter.
- Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Varm smør op på en pande, og steg rødløgene, til de falder sammen. Tilsæt honning og balsamico, og steg videre i 5-6 minutter, til rødløgene karamelliserer.
- Pisk æg sammen med yoghurt i en skål med en elpisker.
- Skær gedeost i små tern, og vend dem i æggeblandingen.
- Krydr med salt og peber.
- Læg tærtebunden i en smurt tærteform. Fordel de bagte rødbeder, rødløg og æggeblandingen i tærtebunden. Drys med pinjekerner.
- Bag tærten ved 200° varmluft i 30-40 minutter, eller indtil fyldet har sat sig, og bunden er sprød og gylden. Servér gerne sammen med en frisk salat.