Aftensmad

Tærte med tomat og gedeost

Tosset med tomater? Prøv denne skønne tærte, der både mætter og smager fantastisk.
Af Louisa Lorang, redigeret til web 15.08.2022 Foto: Rikke Westesen
Tærte med tomat og gedeost
4 personer

Tærtebund

  • 100g fuldkornsølandshvedemel
  • 150 g hvedemel
  • 125 g koldt smør
  • 1 spsk. vand

Tomatfyld

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 stilke frisk timian
  • 50 g pecorino
  • 2 æg
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 100 g frisk gedeost
  • Salt og peber
  • 250 g blandede tomater

Udstyr

  • 1 tærteform, ca. 12 x 36 cm

En smagsfyldt tærte, som er et rigtig godt bud på en ny hverdagsklasikker. Du behøver ikke gå på kompromis med kvaliteten af din aftensmad, selvom det er en let og hurtig ret.

Tærtebund

  1. Tænd ovnen på 180°
  2. Bland de 2 slags mel i en skål.
  3. Skær smørret i tern, og smuldr det i melet, til det har konsistens som krummer.
  4. Saml dejen med lidt vand, og fordel den straks i en smurt tærteform – brug gerne fingrene til at fordele dejen godt op ad kanter og i hjørner.
  5. Prik bunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10-12 minutter.

Tomatfyld

  1. Pil og hak løg og hvidløg, og skær begge dele i skiver.
  2. Steg hvidløg og løg i lidt olie på en pande i et par minutter.
  3. Skyl og pluk timian, og vend den på panden.
  4. Tag panden af varmen, og lad løgblandingen afkøle.
  5. Riv pecorino fint, og pisk den sammen med æg, yoghurt, sennep, gedeost, salt og peber i en skål.
  6. Rør løgblandingen i.

Skyl tomater, og skær dem i tykke skiver. Fordel dem oven på bunden, og hæld æggemassen over. Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter, til den er gylden. Lad tærten afkøle let, og servér.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.