Kød og fjerkræ

Toscansk T-bone-steak med rosmarin

Bistecca alla fiorentina er en typisk toscansk ret, da kødet skal komme fra Italiens legendariske Chianina-kvæg. Men har man ikke lige fået en sådan bøf med hjem, kan man som alternativ bruge en stor, dansk T-bone-steak.
af Ida Lyngbye / Foto: Henrik Freek 1.07.2008

(3-4 personer)

1 stor T-bone-steak, ca. 1 kg (til 3-4 personer)
friske rosmarinkviste
ekstra jomfruolivenolie
groft salt
1 fed hvidløg

Varm en stor grillpande godt op, der skal være drøn på!
Skyl rosmarinkvistene grundigt, tryk dem et par gange med et knivskaft, så der åbnes for de aromatiske, æteriske olier, og gnid dem mod kødets overflade. Tryk også hvidløgsfeddet fladt med et knivskaft og gnid det på kødet.
Drys godt med salt og læg steaken på panden med en rosmarinkvist og hvidløgsfeddet ved siden af.
Steg kødet, så overfladen er brun og flot, mens kødet er rødt i midten. En bøf på 700-800 g skal have 6-8 min. på hver side. Lad kødet hvile i 5-10 min. og skær det ud i tynde skiver, som fordeles på tallerkenerne. Stænk med god olivenolie og server straks.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

TIPS: Italienerne serverer kødet for sig selv, evt. ledsaget af en smule kogte canellini-bønner med olivenolie, rosmarin og salt, men en god kartoffel
kan man dog på dansk vis sagtens servere til.

TIPS: Denne ret er typisk toscansk, da kødet skal komme fra Italiens legendariske Chianina-kvæg. Men har man ikke lige fået en sådan bøf med hjem, kan man som alternativ bruge en stor, dansk T-bone-steak.

Se også opskrift på MØRK CHOKOLADEFONDANT MED OLIVENOLIE-IS

Læs om spaophold på FONTEVERDE