Kød og fjerkræ

Vagtler med grøn risotto

Skønne vagtler i serranoskinke med en lækker grøn risotto — Vagtler med grøn risotto
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 10.05.2010
Ingredienser:

(6 personer)

Vagtler:
6 vagtler
6 skiver serranoskinke med
bred fedtkant
250 g røde, stenfri druer
1 bdt. estragon
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber

Risotto:
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
1 skalotteløg
300 g risottoris
2½ dl Noilly Prat
¾ l grønsagsbouillon
50 g revet parmesan
1 spsk smør
1 bdt. bredbladet persille
1 bdt. estragon

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vagtler:
Halver druerne. Hak estragon og hvidløg fint. Bland druer med estragon og hvidløg. Rør olivenolie i blandingen. Krydr med salt og peber. Fordel fyldet i vagtlerne. Rul en skive skinke om hver vagtel og læg dem i en foliebakke. Krydr med peber og dryp fuglene med olivenolie. Vi har valgt at grille vagtlerne ved indirekte varme i Webergrillen, det giver et saftigt og lækkert resultat. Fordel de glødende kul i 'skufferne' i hver side af grillen og stil bakken med vagtlerne i midten. Luk låget. Spjældet skal være åbent i låget og forneden. Grill i en lille time. Alternativt steges vagtlerne i ovn i 20-25 min. ved 180°.

Grøn risotto:
Opvarm olie og smør i en gryde. Skær skalotteløget i fine terninger og sauter til de er klare. Tilsæt risene og sauter under omrøring til de er klare. Hæld Noilly Prat på og lad risene opsuge al væden under omrøring. Herefter tilsættes bouillonen lidt efter lidt. Lad risene suge bouillonen til sig gradvist under konstant omrøring. Efter 20-25 min. er risene møre. Konsistensen skal være cremet. Rør parmesan og smør i risottoen. Hak estragon og persille fint. Rør de hakkede krydderurter i. Smag til med salt og peber. Server øjeblikkeligt. Risotto egner sig ikke til at vente.

Se de andre retter i den lækre perlende tre-retters festmenu

Vagtler i serranoskinke og grøn risotto:

Gine Gine 2007

Da vinen ikke har lagret på egetræsfade, så fremstår den med en flot mineralsk og ren frugt. Serveret ved 15-16 grader vil vinen passe perfekt den delikate vagtel og risotto.

Køb vinen her