Kød og fjerkræ

Verden rundt i supermarkederne

Fem forskellige lande er repræsenteret i smagningen af rødvine under 60 kr. En ren Malbec fra Argentina klarer sig bedst.
af Erik Morsing og Anders Grøndahl / Foto: Torben Djenner 23.10.2008

Malbec fremstår i større og større grad som fremtidens drue. De seneste årgange fra Argentina viser, at denne gamle franske drue rummer et stort potentiale. Argentina er et af få lande, hvor vinproducenter satser på Malbec - med en vis succes, som gentagne smagninger i Mad & Bolig viser. Denne gang er det Argento årgang 2007, som SuperBrugsen har til 50 kr., der løber med panelets favoritprædikat.
Er man til italiensk vin, er Citra 2007 på 100 pct. Sangiovese-druer også et godt køb til kun 40 kr. flasken i Rema 1000.
Vi blev igen bekræftet i, at de billige syd­afrikanske vine har svært ved at hævde sig i konkurrencen med de europæiske og sydamerikanske vine. Men det er heller ikke nogen garanti at købe fransk. Det er Cadet d'Oc fra SuperBrugsen et eksempel på.
Selvom der står et dyrt navn på flaskens etiket, skal man ikke regne med nogen stor vinoplevelse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.


1. Tres Torres
2006 Garnacha/Carinena, Penedès, Spanien
Netto/Dansk Supermarked, 40 kr. ??
Charmerende i begyndelsen, men det klinger hurtigt af. Mangler duft og smag og virker for let og ung. Kvalitetsoplevelsen vil nok vokse, hvis den nydes til mad.

2. Nederburg
2007 Cabernet Sauvignon, Sydafrika
Rema 1000, 55 kr.
??
Fedme og animalske toner i duft og smag, men også en tone af brændt gummi, som vi kender det fra sydafrikanske billigvine. Virker sødlig på grænsen til det vamle, men det er en populær vintype hos supermarkederne. Den faldt ikke i panelets smag.

3. Argento
2007 Malbec Mendoza Argentina
SuperBrugsen, 50 kr.
???
God duft og friskhed med frugt og fin balance mellem alkohol og smagsnuancer. Minder lidt om en Rhône-vin med kærnemælk og peber i duft og smag. Nem at drikke og en fornuftig pris.

4. Citra
2007 Sangiovese, Terre di Chieti, Italien
Rema 1000, 40 kr.
??? - GODT KØB
Flotte gardiner i glasset med pæn og frisk aroma og en flæsket duft og smag. Toner af lakrids, peber og sorte oliven. Fin behagelig syre gør den velegnet til mad. 2007 var et topår, og det er godt køb til prisen.

5. Cadet d'Oc
2006 Vin de Pays d'Oc, Cabernet Sauvignon, Frankrig
SuperBrugsen, 50 kr.
??
Flot aroma lige når proppen kommer af, men den taber hurtigt pusten. Virker tyndbenet og uspændende - ikke lige det man forventer af Baron Philippe de Rothschild, der har lagt navn til vinen.

Argentinas juvel

Malbec var oprindeligt meget almindelig som en af flere druer i Bordeaux-vine, men her er den stort set fortrængt af Merlot. Frost tog livet af mange af de franske Malbec-stokke tilbage i 1950'erne, og den er efterhånden lidt af en sjældenhed på de kanter. I stedet viser druen i dag sit potentiale i blandinger med Merlot og Cabernet Sauvignon eller som enkeltdruevin i Argentina, hvor det tørre og varme klima med store temperaturudsving mellem nat og dag passer den godt. God til rødt kød og lidt tunge retter.

6. Azienda San Matino
2006 Langhe Nebbiolo, Piemonte, Italien
Netto/Dansk Supermarked, 49 kr.
???
Typisk Nebbiolo-farve med duft af roser, kirsebær og marcipan. Mere raffineret og rig på finesser end man forventer af en vin i denne prisklasse. Men syrebalancen er hårfin, og mange vil nok finde den lidt vanskelig at drikke.