Aftensmad
Kød og fjerkræ
Verdens bedste Fransk Cassoulet
Brødrene Prices opskrift på Cassoulet er perfekt til kolde vinteraftener. Forkæl dine gæster med denne franske delikate gryderet!
Opskrift i samarbejde med DR og Brødrene Price / Foto: Jacob Ljørring
1.02.2021
Smag på det franske bondekøkken med denne velsmagende og rustikke franske simreret med bønner og andekød.
Perfekt opskrift på fransk Cassoulet
Antal: 6-8 personer
Det skal du bruge for at lave Brødrene Prices cassoulet
- 1 kg hvide bønner udblødt i vand min. 8 timer
- 300 g saltet flæsk
- 250 g blancheret, fersk flæskesvær
- 2 gulerødder i mindre stykker
- 1 stort løg stukket med 6-8 nelliker
- 1 dåse flåede tomater
- 2 fed hvidløg
- 1 bouquet garni (persillestilk, laurbærblad, timian)
Kødet
- 1 spsk gåse- eller andefedt
- 700 g svinekød, skåret i passende stykker
- 2 hakkede løg
- 6-8 fed hakket hvidløg
- 1 dåse flåede tomater
- salt og friskkværnet peber
- 1 bouquet garni
- 6-8 små, velkrydrede, kødfulde pølser af svin
- 3-4 hvidløgspølser
- ½ kg ande- eller gåseconfit, eller 1 stykke til hver
- rasp
SE OGSÅ: Forretter: 10 nemme opskrifter
Sådan laver du Brødrene Prices Fransk Cassoulet
- Hæld de udblødte bønner i en stor gryde sammen med de resterende ingredienser, der hører til bønnerne.
- Tilsæt vand så det står ca. et par cm over indholdet og kog det roligt under låg, til bønnerne er møre (Det tager ca. 1½-2 timer)
- Tilbered imens kødet ved at opvarme gåse- eller andefedtet i en sauterpande og brun svinekødet over middelvarme.
- Tilsæt løg og hvidløg og lad dem stege med, til de er klare.
- Hæld tomat, salt og peber og bouquet garni i sauterpanden og dæk det hele med væske fra bønnerne.
- Lad det simre under låg i ca. 1 time.
- Brun pølserne forsigtigt i lidt fedt og lad dem simre med det øvrige kød i de sidste 10 min. (Pølserne kan, lidt afhængig af størrelsen, deles i mindre stykker)
- Varm ovnen op til 180°. Fjern bouquet garni og løget med nellikerne fra bønnerne og kasser.
- Del det salte flæsk i passende stykker og skær flæskesværen i ganske små stykker.
- Gnid et ildfast fad med høje sider - det skal kunne rumme både bønner og kød - med et fed hvidløg.
- Læg halvdelen af bønnerne i fadet.
- Tilsæt alt kødet, også ande- eller gåseconfi t'en, og dæk med de resterende bønner.
- Al væden fra kødet skal med og eventuelt også lidt af kogevæsken fra bønnerne (Vigtigt at cassoulet'en er temmelig våd i det).
- Strø overfladen ganske let med rasp og bag retten i ovnen i ca. 2 timer.
- Undervejs røres stegeskorpen ind i retten nogle gange, og hver gang tilsætter man lidt ny rasp på overfladen.
- Tilsæt ekstra væske fra bønnerne eller lidt bouillon efter behov.
- Lad den sidste skorpe blive smuk og gylden inden serveringen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
SE OGSÅ: 10 sikre hovedretter til nytår