Fisk og skaldyr

Bagte jomfruhummere

Fornyelse til påskefrokosten i form af luksuriøse skaldyr på tallerkenen. Vi giver dig opskriften på fristende, bagte jomfruhummere!
Af Trine Hahnemann / Foto: Lars Ranek 27.03.2015
Bagte jomfruhummer

Stil en af havets bedste frugter på bordet, og se, hvad der sker! Jomfruhummere er en delikat og luksuriøs spise, der altid vækker begejstring, og så passer de røde skaldyr perfekt til frokostbordet som et kærkomment alternativ til rejer, laks og sild. Jomruhummere er lidt krævende at spise, men til gengæld er det dejligt socialt, når man sidder sammen om et fad fyldt med de dekadente jomfruhummere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Blåmuslinger med nudler og bønner

Bagte jomfruhummere

Antal: 6 pers.

Det skal du bruge til bagte jomfruhummere:

1 stort bundt persille
5 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
5 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
30 jomfruhummere

Mere inspiration: opskrifter med skaldyr

Sådan laver du bagte jomfruhummere:

Hak persille og hvidløg, skær citronen i terninger, og vend det i olivenolien sammen med salt og peber.

Bland det godt rundt med de hele jomfruhummere, og fordel dem dernæst på en bageplade med bagepapir.

Bag dem i ovnen ved 200° i 10 min., og server straks efter med brød og kærnemælkssmør.

Sulten efter mere? Få nye opskrifter, tips og inspiration i hvert eneste nummer af Mad & Bolig