Fisk og skaldyr

Blåmuslinger i cremet urtesauce

Hvidvinsdampede blåmuslinger er fantastiske som enten forret eller hovedret. Her serverer vi dem som forret tilsat en cremet urtesauce som et ekstra pift.
af Maria Melchior, Foto: Betina Hastoft 9.09.2011

Blåmuslinger i cremet urtesauce
(6 personer)
1½-2 kg friske blåmuslinger
1 bundt mellemstore gulerødder, 200 g
3 stilke blegselleri
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 fennikel med top
25 g smør
2 dl hvidvin
Sauce:
2½ dl fløde
1 tsk maizena
1 citron
salt og peber
1 bundt kørvel
1 bundt purløg
1 bundt dild

- Skyl muslingerne og skrub dem godt. Kasser de muslinger, der er knuste, og dem, der ikke lukker sig, når man banker dem let mod køkkenbordet.

- Skær gulerødder og blegselleri i bittesmå terninger.Hak skalotteløg og hvidløg fint. Snit fenniklen i tynde skiver, fx på et mandolinjern. Gem den dildagtige top til anretning.

- Smelt smørret i en stor gryde ved kraftig varme. Sauter løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt gulerødder, blegselleri og fennikel og sauter i 2-3 minutter. Hæld muslingerne i gryden sammen med hvidvinen. Læg låg på gryden og damp muslingerne i 8-10 minutter.

Sauce:
- Si væden fra gryden over i en anden gryde. Tilsæt fløde og kog ind i 8-10 minutter ved svag varme. Opløs maizena i lidt vand og pisk den i saucen, til den får en cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber. Hak krydderurterne og rør dem i saucen lige før servering.

- Anret muslinger og grønsager i dybe tallerkner og hæld saucen over. Pynt med hakket fennikeltop. Server godt brød til.