Brød & Boller

Hurtige mysliboller

Hurtige mysliboller kan laves på ingen tid, smager himmelsk, og så kan de tilpasses resterne i dit køleskab og mindske madspild.
af Louise Danda Nell Ørsted 24.08.2015 Foto: Stine Heilmann.
Hurtige mysliboller
Vi er vilde med den her opskrift på hurtige mysliboller, fordi den er så fleksibel. Du kan bruge det, du har i køleskabet og på den måde mindske madspild i hverdagen. Det er også et stort plus, at bollerne er hurtige at bage, fordi de er bagt med bagepulver og derfor ikke skal hæve. De kan bages i små forme eller direkte på pladen. Prøv også: Hurtige mysliboller til brunch

Opskrift på hurtige mysliboller

Antal: 10 boller Det skal du bruge til hurtige mysliboller:
  • 125 g skrællede gulerødder, squash og/eller rødbeder
  • 2 dl yoghurt
  • 1½ sammenpisket æg
  • 250 g hvedemel eller fint speltmel
  • 175 g mel blandet af fx rug-, grahams-, fuldkornshvede- og majsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 50 blandede kerner, fx solsikke, hørfrø, sesam og græskar
  • 50 g rosiner, korender, tørrede tranebær el.lign.
  • ½ sammenpisket æg til pensling
Læs også vores store guide til mel her! Sådan laver du hurtige mysliboller:
  1. Tænd ovnen på 200°. (Vi har bagt ved almindelig ovnvarme. Bruger du varmluft, skal temperaturen være ca. 20 % lavere).
  2. Riv grøntsagerne fint.
  3. Rør grøntsager, yoghurt og æg sammen.
  4. Bland mel, bagepulver, natron, salt, kerner og tørrede bær sammen i en skål.
  5. Vend de tørre ingredienser i de våde, og ælt dejen sammen.
  6. Del dejen i 10 stykker, og form dem til boller.
  7. For 10 bageforme med papir, og læg bollerne i de forede skåle.
  8. Pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne i ca. 30 minutter.
  9. Afkøl bollerne på en rist.
Tip! Skal de ikke spises med det samme, bør de opbevares i plastikposer, når de er let afkølede.

FÅ FLERE OPSKRIFTER MED ISABELLAS!