Brød & Boller
Brød & Boller
Hurtige mysliboller
Hurtige mysliboller kan laves på ingen tid, smager himmelsk, og så kan de tilpasses resterne i dit køleskab og mindske madspild.
af Louise Danda Nell Ørsted
24.08.2015
Foto: Stine Heilmann.
Vi er vilde med den her opskrift på hurtige mysliboller, fordi den er så fleksibel. Du kan bruge det, du har i køleskabet og på den måde mindske madspild i hverdagen. Det er også et stort plus, at bollerne er hurtige at bage, fordi de er bagt med bagepulver og derfor ikke skal hæve. De kan bages i små forme eller direkte på pladen. Prøv også: Hurtige mysliboller til brunch
Opskrift på hurtige mysliboller
Antal: 10 boller Det skal du bruge til hurtige mysliboller:- 125 g skrællede gulerødder, squash og/eller rødbeder
- 2 dl yoghurt
- 1½ sammenpisket æg
- 250 g hvedemel eller fint speltmel
- 175 g mel blandet af fx rug-, grahams-, fuldkornshvede- og majsmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk salt
- 50 blandede kerner, fx solsikke, hørfrø, sesam og græskar
- 50 g rosiner, korender, tørrede tranebær el.lign.
- ½ sammenpisket æg til pensling
- Tænd ovnen på 200°. (Vi har bagt ved almindelig ovnvarme. Bruger du varmluft, skal temperaturen være ca. 20 % lavere).
- Riv grøntsagerne fint.
- Rør grøntsager, yoghurt og æg sammen.
- Bland mel, bagepulver, natron, salt, kerner og tørrede bær sammen i en skål.
- Vend de tørre ingredienser i de våde, og ælt dejen sammen.
- Del dejen i 10 stykker, og form dem til boller.
- For 10 bageforme med papir, og læg bollerne i de forede skåle.
- Pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne i ca. 30 minutter.
- Afkøl bollerne på en rist.