Brød & Boller

Knækbrød: Opskrift på hjemmelavet knækbrød

Bag fantastiske knækbrød, som kan nydes med en god ost, lidt marmelade eller blot præcis, som de er. Få opskriften på de bedste hjemmelavede knækbrød her!
af Carsten Kyster og Line Sølvhøj Johansson 24.03.2022 Foto: Columbus Leth
Hjemmelavet knækbrød
0 personer

Det skal du bruge:

  • 1½ dl havregryn, finvalset
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 4½ dl hvedemel
  • 1-2 tsk kommen (kan undlades)
  • 2-3 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1¼ dl vegetabilsk olie
  • 2 dl vand

Hjemmelavet knækbrød kan være et lækkert supplement til morgenbordet, eller det kan være en hurtig snack, hvis du skal nyde en kop kaffe eller blot er lidt lækkersulten. Laver du dine egne hjemmelavede knækbrød, kan du krydre dem, som du har lyst til og give dem de smagsnuancer, du bedst kan lide.

Servér dine knækbrød, som de er - eller nyd dem til gode oste, hjemmelavet marmelade eller med et godt lag smør på. Herunder får du opskriften på lækreste hjemmelavede knækbrød med sesamfrø og kommen.

Sådan laver du hjemmelavet knækbrød:

  1. Rør alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt olie og vand, og rør det sammen til en jævn dej. Del dejen i to, og rul hvert af stykkerne ud imellem 2 stykker oliesmurt bagepapir - rul dem så tyndt som muligt.
  2. Læg pladerne med dejen på en bageplade med bagepapir. Skær knækbrødene i den ønskede størrelse, og bag dem i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 15-20 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.
  3. Lad dine knækbrøde afkøle på en bagerist, og opbevar dem i en plastikbeholder med låg.

TIP: Knækbrødene kan sagtens bages med andre krydderier, fx timian, korianderfrø og rosmarin. De er også lækre som snacks med dip eller pesto til.