Brød & Boller

Energibrød med nødder og hørfrø

Velsmagende, nærende og nemt! Du får opskriften på et lækkert og sundt brød lige her.
af Caroline Hofberg. 13.09.2013 Foto: Tia Borgsmidt/Linnea Press.
1 stk

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 5 dl sigtet speltmel
  • 1 dl knuste hørfrø
  • 1 dl rosin
  • 1 dl grofthakkede hasselnødder
  • 2 tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 4 dl tykmælk
  • ½ dl flydende honning
  • ½ dl tyttebærsyltetøj

Sådan laver du energibrød

  1. Tænd ovnen på 200°. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  2. Rør tykmælken i samt honning og syltetøj.
  3. Hæld blandingen i en smurt, aflang bageform (1½ l).
  4. Bag brødet på nederste rille i ovnen ca. 1 time. Vend brødet ud på en bagerist, og lad det køle af, tildækket med et viskestykke.