Brød

Naanbrød

Naanbrød er helt uundværlige i det indiske køkken. Brug dem for eksempel til at dæmpe en meget stærk ret sammen med ris.
af Monica C. Madsen/Foto: Iben Bølling Kaufmann 8.01.2009

8 små naanbrød

Det skal du bruge
1 tsk. tørgær
1 tsk. sukker
1¼ dl 40° varmt vand
1 æg
4 spsk. olivenolie
4 spsk. yoghurt naturel
450 g hvedemel (helst durummel i kvalitet 0)
1 tsk. salt lidt smør til pensling efter bagning

Sådan gør du
Bland tørgær, sukker og vand i en skål. Lad det stå i 10 min., til ingredienserne er helt opløst. Bland æg, olie og yoghurt godt med gærblandingen. Bland mel og salt i en anden skål. Tilsæt gærblandingen og rør godt sammen med grydeske. Ælt derefter dejen godt igennem med hænderne i ca. 10 min.

Dæk dejen med et fugtigt viskestykke, stil den lunt og lad den hæve et par timer. Forvarm ovnen til 220°, varmluft til 180°. Ælt dejen på et melet køkkenbord 1 minut og del den i 8 stykker. Rul hver klump dej flad, cirka ½ cm tyk, og form den rund, oval eller trekantet med hånden, så kommer dit naanbrød til at se rustikt og autentisk ud.

Bag dine naanbrød på bagepapir smurt med lidt olie, midt i ovnen i 6-7 min. Giv dem til sidst maks. 2-3 min. på grill, til de er gyldne og bløde. Pensl den færdigbagte naanbrød med lidt smør på oversiden og server straks.

Variant: Drys dine hjemmelavede naanbrød med mandelflager, sesamfrø eller tynde skiver hvidløg. Du kan også tilsætte kommen i dejen.

Læs også INDISK FOR ALLE