Brød & Boller

Nemt rugbrød med solsikkekerner

Du behøver ikke bruge surdej for at lave et skønt rugbrød.
af Mette Jantzen 7.06.2010 Foto: Jes Buusman. Styling: Pia Buusmann.

2 RUGBRØD:

2 dl kærnemælk
5 dl varmt vand (fra elkedlen, ikke den varme hane)
25 g gær
1 spsk honning
2 tsk salt
1 dl solsikkekerner
600 g rugmel
Ca. 250 g hvedemel
Olie til pensling

DRYS: Solsikkekerner

Bland kærnemælk og varmt vand. Rør gæren ud i den lunkne blanding sammen med honning og salt. Rør solsikkekerner og rugmel i. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til dejen kan æltes, men stadig klistrer lidt. Kom dejen i en oliesmurt skål.

Lad dejen hæve 1 time, og del den i to.

Kom rugbrødsdejen i to smurte rugbrødsforme på ca. 1 ½ l. Prik dejen med en gaffel, og pensl med olie. Drys med solsikkekerner. Lad rugbrødene hæve ca. 50 min. Bag dem ved 190° i ca. 1 time.

Tag brødene ud af formene, og lad dem køle af på en rist.