Brød & Boller
Brød
Rugbrødsbarer med chokolade
Er du vild med Lagkagehusets chokorug, men træt af de skyhøje priser og den lange kø foran bageriet hver morgen? Så prøv opskriften på disse rugbrødsbarer med chokolade. De er nemme at lave, og så ved du præcis, hvad der er på ingredienslisten!
Opskrift og foto: Anita Lindberg
16.02.2015
Disse sprøde rugbrødsbarer med chokolade kombinerer det sunde med det søde og er derfor perfekte til morgenmaden eller som snack, når den søde eftermiddagssult melder sin ankomst.
Tip! De små godter kan laves i et væld af smagsvarianter. Prøv fx at udskifte den mørke chokolade med tørret frugt og dadler.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læs også: hjemmelavet nutella
Rugbrødsbarer med chokolade
(16-20 stk.)
Det skal du bruge til rugbrødsbarer med chokolade:
- 1 pakke gær
- 1 hvidtøl
- 3 spsk honning
- 1 spsk bygmaltsirup (fås i helsekostbutikker)
- rosiner i ønsket mængde
- 1 tsk salt
- 1 spsk olie
- ca. 400 g rugmel
- ca. 125 g hvedemel
- 100 g chokolade (ikke for højt kakaoindhold – gerne lys chokolade)
Pynt:
- Pinjekerner
Læs også: 7 sunde snacks
Sådan laver du rugbrødsbarer med chokolade:
- Tænd ovnen på 200°. Rør gæren ud i hvidtøllet, og tilsæt honning, bygmalt, rosiner, salt, olie, rugmel og hvedemel. Tilsæt ikke mere mel end højst nødvendigt - brug hellere for lidt end for meget.
- Ælt dejen grundigt, og sørg for, den er blød og smidig. Lad dejen hæve i 2½ time.
- Form dejen til helt smalle sticks, ca 2 x 10 cm, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag rugbrødsbarerne i ca. 10 minutter. De må ikke blive for hårde under bagningen. Lad barerne afkøle.
- Smelt chokoladen over vandbad, og pensl herefter barerne med chokoladen, eller dyp blot toppen.
- Pynt med hele eller hakkede pinjekerner, og lad chokoladebarerne tørre på et stykke bagepapir.
Få flere opskrifter på sunde snacks i galleriet nedenfor: