Brød

Svampede chokolade-scones

Lav svampede chokolade-scones til hyggelige weekendmorgener, og nyd dem sammen med en kop nybrygget kaffe.
af Louisa Lorang / Foto: Anders Schønnemann 14.11.2016
Svampede scones med chokolade

De her syndige chokolade-scones er den perfekte start på en langsom weekendmorgen eller en fridag, som skal nydes i fulde drag. De er svampede og passer fantastisk godt sammen med en god kop kaffe. Prøv også: Klassiske scones med kanel

Svampede chokolade-scones

(10-12 stk.)

Det skal du bruge til chokolade-scones:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • 125 g hvedemel
  • 100 g groft hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 75 g koldt smør
  • 1 æg, pisket
  • 3 spsk. mælk
  • 75 g mørk chokolade, hakket
  • mel til udrulning
  • 1 æg til pensling
  • 3 spsk. koldt vand

Sådan laver du chokolade-scones:

  1. Rør mel, sukker, bagepulver og salt sammen.
  2. Skær smørret i terninger, og kom det i melet. Bland det med fingrene, til det ligner ”krummer”.
  3. Tilsæt æg, og bland forsigtigt mælk i. Dejen skal akkurat samles, men ælt ikke for meget (det kan kræve lidt mere mel eller lidt mere mælk).
  4. Kom chokolade i til sidst, og sæt dejen koldt i mindst 30 minutter.
  5. Rul dejen ud til 2 cm’s tykkelse.
  6. Stik cirkler ud på 5-7 cm. Pisk æg og vand sammen, og pensl sconesene.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i 12-17 minutter, eller til de er gennembagte og gyldne.
  8. Lad dem køle lidt af på pladen. Servér dem gerne lune.

​Få flere gode opskrifter på brød her