Brød

Timms dampede boller med kyllingetopping

En lækker opskrift på dampede boller, som egentlig stammer fra Kina, men er blevet mere og mere populær i Vesten.
af Timm Vladimir 26.11.2015
Dampede boller

Disse lækre dampede boller stammer fra Kina, men er blevet mere og mere populære i Vesten, især i USA, hvor de ofte serveres med svinekød. Men man kan stort set komme hvad som helst i dem. Her har jeg puttet dampet og “trukket” kylling i, som fungerer rigtig godt. Lidt lynsyltet fennikel fungerer rigtig godt, også til en svinekødsversion, og de rå grønsagsstave er næsten obligatoriske, uanset hvilket fyld du vælger at komme i.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Timms stegte kylling

Dampede boller med kyllingetopping

Boller (12 stk.)Det skal du bruge til dampede boller:
  • 400 g mel
  • 15 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. jordnøddeolie
  • 2,5 dl varmt vand
  • 1 fennikel
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 agurk
  • 2 gulerødder
  • 400 g kyllingefilet
  • 1,5 dl hoisinsauce
  • 0,5 dl vand
  • Frisk koriander

Prøv også: Timms bagels

Sådan laver du dampede boller

Boller:

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt en olie, salt og sukker. Rør melet i lidt af gangen.
  2. Ælt dejen i 6-8 minutter til den er ensartet og elastisk. Lad den hæve til dobbelt størrelse.
  3. Del dejen i 12 lige store dele, rul dem til kugler, som derefter rulles ud til en tykkelse af cirka 0,5-1 cm. Pensl den ene halvdel af bollerne og fold dem indover hinanden.
  4. Lad dem hvile i cirka 10 minutter. Kom bollerne på en bageplade og bag dem ved fuld damp (99 grader) i 8-10 minutter.

Fyld:

  1. Damp kyllingebrystet i 15 minutter på fuld damp (99 °C). Lad det køle en smule. Herefter plukkes det fra hinanden.
  2. Kom hoisinsauce og vand på en pande. Varm op så hoisinsaucen smelter. Kom kyllingen heri til den er varmet igennem og hoisinsaucen er kogt ind.
  3. Skær fenniklen tyndt, mariner med olie og eddike, salt og peber. Pres det godt sammen og lad det trække et kvarter.
  4. Skær agurk og gulerødder i tynde julienne. Fyld bollerne med marineret fennikel, kylling, gulerødder og agurk. Top op med frisk koriander.

Prøv også: Timms porchetta