Se også
Brød & Boller
Valnøddebrød med rosiner
Server dette lækre valnøddebrød lunt med et godt lag smør på, mums!
af Marie Melchior.
15.09.2010
Foto: Betina Hastoft.
Ingredienser
- 200 g mel
- 1½ tsk bagepulver
- 125 g sukker
- 100 g valnødder
- 50 g rosiner
- 125 g smør
- 1 dl mælk
- 2 æg
Sådan laver du valnøddebrød
- Tænd ovnen på 175°. Sigt mel og bagepulver ned i en stor skål. Tilsæt sukkeret.
- Hak valnødderne groft, og rør dem i melet sammen med rosinerne.
- Hæld smør og mælk i en kasserolle, og smelt smørret over svag varme.
- Rør den lune smør-mælke-blanding og æggene i melet, og rør, til dejen er ensartet. Hæld dejen i en brødform ca. 10 x 20 cm.
- Bag brødet i 1 time. Test med en strikkepind, om det har fået nok. Er der dej på strikkepinden, skal det bage videre i ca. 10 minutter.