Fisk og skaldyr

Ceviche med mango og torsk

Prøv denne velsmagende ceviche med citrusmarineret torsk.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 5.11.2012
forretter-til-nytår

Opskrift på ceviche med mango og torsk

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave ceviche med mango og torsk

  • 600 g frisk torskefilet til ceviche

Marinade:

  • 4 usprøjtede lime
  • 2 usprøjtede citroner
  • 2 stilke citrongræs
  • 1 chili
  • 1 spsk revet ingefær
  • 5 spsk sesamolie
  • 2 mangoer
  • 2 avocadoer
  • 3 spsk ristede sesamfrø
  • 1 bundt purløg til pynt

TIP! Frys fisken i nogle timer for at dræbe eventuelle bakterier, og samtidig bliver fisken også nemmere at skære.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du ceviche med mango og torsk

  1. Skær fisken i tynde skiver, og læg den til side.
  2. Skyl lime og citroner, riv skallen af 2 lime, og pres saften fra alle lime og citroner. Bland limeskal og citrussaft i en skål.
  3. Fjern de yderste blade af citrongræs, og skær det øverste af stilkene. Bank enderne med bagsiden af en kniv for at knuse fibrene. Læg citrongræsstilkene i marinaden.
  4. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint.
  5. Riv ingefæren, og rør sammen med chili.
  6. Tilsæt sesamolie, og rør marinaden sammen til din ceviche.
  7. Skær mangoerne i fine terninger og avocadokødet i skiver.
  8. Rist sesamfrø på en pande til de begynder at hoppe.
  9. Bland de ristede sesamfrø i marinaden sammen med fisken, mango og avocado.
  10. Sæt det hele på køl i 2-3 timer. Citrussaften vil tilberede fisken, til den bliver helt hvid og mør, så det ser ud, som om man har dampet den.

Anret din ceviche på tallerkener, og pynt med lange strå af purløg. Så er din ceviche klar til servering!