Islagkager_inspiration_fest_dessert_forskellige_slags
Desserter

8 uimodståelige islagkager

af Charlotte Kobberøe Fink 1.06.2021
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Stine Christiansen og Maja Ambeck Vase.
Hvorfor vælge mellem is og kage, når man kan få begge dele på én gang? I en islagkage kan de to ting tilmed kombineres på et utal af smagfulde måder. Vi har samlet otte bud på skønne islagkager til din dessert.

Er du på udkig efter en overdådig dessert, så er du kommet til det rette sted. For hvorfor vælge mellem is eller kage, når man kan få begge dele på én gang?

En islagkage er et oplagt dessertvalg både på varme sommerdage og til festlige nytårsnætter, og så kommer den i et hav af smukke og smagfulde variationer. Det er tilmed ikke svært at lave en hjemmelavet udgave med dine yndlingsingredienser, som du kan imponere dine gæster med.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

otte bud på hjemmelavede islagkager

Islagkage med jordbærmousse og chokoladebund

Den perfekte sommerdessert

En islagkage med jordbær må være den oplagte dessert til en dansk sommeraften. Og så giver de spændstige jordbær tilmed kagen en fin lyserød farve. Find opskriften på islagkage med jordbærmousse og chokoladebund her.

Islagkage,der kan laves på 15 minutter

Islagkage på 15 minutter

Skal tilberedningen gå hurtigt? Denne islagkage kræver kun 4 ingredienser og 15 minutter at bikse sammen, inden den skal i fryseren. Se her, hvordan du laver islagkage med vanilje og bær på et kvarter.

Islagkage med Bailey

Islagkage med Baileys

Du kan bruge den cremede likør til mange andre ting end at drikke: Prøv den fx i en islagkage, hvor den give et spændende modspil til friske jordbær og mørk chokolade. Find opskriften på islagkage med Baileys lige her.

Festlig islagkage med solbær, kiksebund og karamel

Islagkage med solbær på kiksebund

Dette festfyrværkeri af en islagkage ville vi gerne stille på bordet, næste gang vi får gæster. Den består af to nemme pafaiter i kombination med karamelovertræk og crunchy kiksebund. Mums! Find opskriften på islagkage med solbær her.

Islagkage med nougat og karamelsauce

Karamelliserede hasselnødder og blød karamel

Mundvandsfremkaldende islagkage med hjemmelavet karamelsauce i selskab med vaniljeis og karamelliserede nødder. Vil du prøve den derhjemme, så kan du få opskriften her.

Klassisk islagkage med jordbær

Sommerlig islagkage med jordbær

En islagkage behøver ikke være en avanceret affære – denne udgave er let at lave, men ligner stadig en million, når den får pynt på toppen. Vil du have opskriften på klassisk islagkage med jordbær, så kan du snuppe den her.

Islagkage med granatæble

Islagkage med granatæbleis

Prøv en anderledes is-variant med granatæble: Den syrlige is har en smuk lilla farve, og så får den modspil af en saftig mandelbund med et strejf af lakrids. Find opskriften på granatæble-islagkage her.

Islagkage med brownie, Baileys og jordbær

Islagkage med brownie-bund og Baileys-is

Den luftige chokoladebund i denne kage passer perfekt til de to lag is med jordbær og Baileys – og det øverste lag af blød chokoladeganache! Du kan få opskriften på islagkage med brownie-bund lige her.