Desserter

Islagkage med nøddebund og granatæble-is

Mangler du inspiration til nytårsdesserten? Så skal du prøve vores opskrift på islagkage med granatæble-is. Den har en skøn og forfriskende smag, der passer perfekt til den store aften.
af Anne au Chocolat og Maja Ambeck Vase. 19.12.2016

Forkæl dine nytårsgæster og afslut middagen med en vidunderlig islagkage med smag af granatæble. Den bløde og lækre mandelbund passer perfekt med den søde og syrlige granatæbleis, der toppes med friske granatæblekerner. 

8 personer

Mandelbund

  • 70 g mandler
  • 70 g hvid chokolade
  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 2 tsk Bülow-rå lakridspulver
  • Springform (18 cm i diameter)

Granatæble-is

  • 280 g granatæblekerner
  • 1 dl minimælk
  • 1 dl fløde
  • 150 g sukker
  • Lidt citronsaft

Sådan laver du islagkage med granatæble-is

Mandelbund

  1. Smut mandlerne, og blend dem til groft mel. Hak chokoladen groft.
  2. Pisk æggehvider og sukker til marengs, og vend mandelmel, hakket chokolade og lakridspulver i.
  3. Forvarm ovnen til 175°. Hæld marengsen i formen, og bag bunden i 15-18 minutter. Lad den køle af i formen, mens du laver granatæbleisen.

Granatæble-is

  1. Blend granatæblekerner, og si kernerne fra gennem en sigte.
  2. Bland granatæblesaft, mælk, fløde og sukker. Smag til med lidt saft fra en frisk citron.