Desserter og kager

Chokoladebrud: Mørk chokolade med pecannødder

Skift den traditionelle dessert ud med brydechokolade, som dine gæster selv kan brække stykker af. Her får du opskriften på mørk chokolade tilsat ingefær og pecannødder.
af Mai Knauer / Foto: Columbus Leth. Regi: Beau marché og H. Skjalm P. 30.01.2014

Et stykke lækker chokolade til kaffen eller som alternativ til desserten, skaber fryd omkring bordet. Det er en nem og hurtigt løsning, når du har travlt i køkkenet, uden at du går på kompromis med smagen. Tværtimod.

Prøv også opskriften: Chokoladetrøfler med havsalt

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du kan sætte dit eget præg på chokoladen og give det den smag, du ønsker, eller som passer perfekt til at afslutte middagen. Tilsæt din favorit-kombination af frugt og nødder og et touch af citrus, lakrids eller ingefær.

Prøv også opskriften: Drømmekage med et tvist

Det skal du bruge:
4-6 personer
300 g mørk chokolade
50 g ristede, saltede pekannødder
½ dl syltet ingefær
50 g lyse sultanarosiner

Sådan laver du chokoladen:
Hak chokoladen fint, og smelt den over et vandbad. Med den mørke chokolade kan du godt smelte det hele med det samme. Hæld den smeltede chokolade ud på et stykke bagepapir, og form med en paletkniv til den ønskede form og tykkelse. Hak pekannødderne groft, og fordel dem i chokoladen. Tilsæt syltet ingefær, og til sidst rosinerne. Stil chokoladen i køleskabet, indtil den har sat sig.

Prøv også opskriften: Panna Cotta med acai