Desserter

Chokoladeis med hjemmelavet bærsauce

Har du ingen ismaskine, er det besværligt selv at lave rigtig chokoladeis. Vi har derfor valgt at købe os til den gode is og røre den op med friske bær og hakket chokolade, der gør isen endnu bedre.
af Camilla Zarah Lawes 27.06.2013 Foto: Columbus Leth

Bærsauce:
• ½ vaniljestang
• 250 g bær, fx jordbær, hindbær og brombær
• 3 spsk vand • 60 g sukker

Desuden:
•1 l god chokoladeis
• 50 g hakket chokolade med 70 % kakaoindhold

Bærsauce:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom ¾ af bærrene i en gryde med vand, sukker, og vaniljekorn og -stang. Varm det forsigtigt op, til sukkeret er opløst, og rør godt i saucen. Hæld den gennem en sigte, og lad den afkøle.
Anret en lille sø af bærsauce i hvert glas eller på hver tallerken, læg 1 kugle is over, og drys med hakket chokolade.