Desserter
Desserter
Chokoladeis med hjemmelavet bærsauce
Har du ingen ismaskine, er det besværligt selv at lave rigtig chokoladeis. Vi har derfor valgt at købe os til den gode is og røre den op med friske bær og hakket chokolade, der gør isen endnu bedre.
af Camilla Zarah Lawes
27.06.2013
Foto: Columbus Leth
Bærsauce:
• ½ vaniljestang
• 250 g bær, fx jordbær, hindbær og brombær
• 3 spsk vand • 60 g sukker
Desuden:
•1 l god chokoladeis
• 50 g hakket chokolade med 70 % kakaoindhold
Bærsauce:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom ¾ af bærrene i en gryde med vand, sukker, og vaniljekorn og -stang. Varm det forsigtigt op, til sukkeret er opløst, og rør godt i saucen. Hæld den gennem en sigte, og lad den afkøle.
Anret en lille sø af bærsauce i hvert glas eller på hver tallerken, læg 1 kugle is over, og drys med hakket chokolade.