Desserter og kager

Chokoladekage med Baileys

Lad dig inspirere af det irske køkken og lav chokoladekage med Baileys
af Marie Melchior og Carsten kyster, Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth 7.10.2013
Chokoladekage

Denne opskrift giver dig 8-10 stykker chokoladekage

Chokoladekage - det skal du bruge:
1 spsk blødt smør til formen
1 spsk mel
350g mørk chokolade
150g smør
2 spsk Baileys
6 æg, stuetempererede
150g sukker

Find din favorit blandt 10 chokoladekager

Chokoladekage - sådan gør du:
Tænd ovnen på 180°. Smør en springform med smør, og drys med lidt mel. Pak herefter springformen ind i et dobbelt lag af alufolie. Smelt chokolade og smør over vandbad. Rør Baileys i chokoladeblandingen, og rør godt. Lad chokoladen køle af. Pisk æg og sukker til en tyk og luftig æggesnaps, pisk på høj hastighed i mindst 8-10 min. Vend en fjerdedel af æggesnapsen i skålen med chokoladen, og hæld herefter chokoladen over i skålen med æggesnapsen. Vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber, og hæld dejen i springformen. Sæt formen ned i en bradepande, og hæld vand i bradepanden, til formen er dækket 1½ cm op ad kanten. Bag kagen i 30-35 min. Test om kagen en færdig med en bagepind. Pinden skal være let klistret. Afkøl din chokoladekage helt på en bagerist i formen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Løsn kanten af kagen med en kniv før formen åbnes. Opbevar kagen på køl, og tag den ud 30 min., før den skal spises, så den har stuetemperatur ved servering. Drys kagen med florsukker, og pynt evt. med kronblade fra morgenfruer.

Din chokoladekagen kan holde sig på køl i 3 dage.

Prøv også vores andre opskrifter fra det irske køkken her:

Det klassiske sodabrød
Tærte med butterdej, oksegullasch og kartoffelmos
Lammekoteletter med krydderurter og sennep
Bagte rodfrugter med crumble