Desserter og kager

Chokolademousse med skovbærsirup

Gæsterne vil helt sikkert værdsætte denne chokolademousse.
af Mai Knauer. Foto: Anders Schønnemann. 20.06.2013

Chokolademousse til 4 personer

Ingredienser til chokolademousse:
100 g god mørk chokolade
½ stang vanilje
5 pasteuriserede æggeblommer
40 g sukker u 2½ dl piskefløde

Skovbærsirup:
½ vaniljestang
200 g frosne skovbær
85 g sukker
2 spsk vand

Sådan laver du chokolademousse:
Smelt chokoladen over vandbad. Skrab vaniljekornene ud af stangen, og bland med æggeblommer og sukker. Pisk dem hvide og luftige. Pisk fløden til flødeskum. Hæld chokoladen i æggemassen, og vend massen hurtigt. Vend forsigtigt med en dejskraber chokolademassen ned i flødeskummet. Fordel den blandede chokolademousse i fire små skåle, og stil din chokolademousse på køl i 2-3 timer.

Sådan laver du skovbærsirup til din chokolademousse:
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Hæld skovbær, sukker, vand, vaniljekorn og vaniljestang i en lille tykbundet gryde. Kog bærrene ved svag varme under låg i 5 min. Tag låget af gryden, og kog blandingen ind ved kraftig varme, til der er ca. 1¾ dl tilbage. Hæld siruppen i en flaske og afkøl. Dryp lidt skovbærsirup på toppen af den færdige chokolademousse og server.

Chokolademousse er en populær dessert, så gæsterne vil helt sikkert juble, når du afslører, at desserten er chokolademousse.

VINTIP: Et glas muscat eller portvin passer godt til chokolademousse.

Chokolademousse fungerer rigtig godt som dessert i en 3-retters menu.