Desserter og kager

Chokoladetærte med sommerbær

En sød og syndig chokoladetærte med friske sommerbær er den perfekte dessert en varm sommeraften. Få opskriften på disse små chokoladetærter her!
af Martina Bianchini / Foto ogstyling: Marieke Verdenius 28.02.2022
Opskrift på chokoladetærte med sommerbær
Hvis du er på jagt efter den perfekte dessert til at afslutte en dejlig sommermiddag, så er chokoladetærte med sommerbær sagen. Alle elsker chokolade, og disse små godter har den perfekte størrelse. Hver gæst vil gå fra bordet med maven fuld og smagen af syrliget søde bær og fyldig chokolade på tungen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskriften her er med brombærganache, men foretrækker du en anden slags bær, så kan du sagtens lave ganache af fx jordbær eller hindbær. Prøv også: Saltet chokoladetærte med karamel

Opskrift på chokoladetærte med sommerbær

Antal: 8 personer Det skal du bruge til chokoladetærter:
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 1 nip salt
  • 230 g mel
  • 20 g kakaopulver
  • 125 g koldt smør i tern
GANACHE:
  • 125 g brombær
  • 85 g fløde
  • 200 g hvid chokolade
  • 15 g smør
DESUDEN:
  • 8 tærteforme
  • 1 pose tørrede bønner
  • 2 bakker blandede
  • sommerbær

PRØV OGSÅ: Verdens bedste blødende chokoladekage

Sådan laver du chokoladetærter:

  1. TÆRTER: Pisk sukker, æg og salt lysegult.
  2. Tilføj mel og kakao, og rør indtil massen er smuldrende.
  3. Bland smørret i, og ælt indtil massen er homogen, men ikke i længere tid.
  4. Saml dejen til en flad kugle, læg film over, og læg den i køleskabet ½ time.
  5. Forvarm ovnen til 180°, og smør formene.
  6. Del dejen i 8 klumper, og rul dem fladt ud. Læg et stykke dej i hver form, og pres den helt ud i siderne og ned i bunden. Skær overflødig dej væk.
  7. Klip stykker af bagepapir på størrelse med formene, og fordel dem over dejen.
  8. Hæld bønner på, og bag tærterne i 10 minutter.
  9. Tag papir og bønner op, og bag tærterne færdige i 10 minutter. Køl helt af.
  10. BROMBÆRGANACHE: Blend brombær, og pres massen gennem en si. Kog fløden op.
  11. Bræk chokoladen i mindre stykker i en skål, hæld fløden over, og sæt til side i 5 minutter.
  12. Rør rundt, indtil chokoladestykkerne er opløst.
  13. Rør smørret i, og lad ganachen køle lidt af. Rør brombærsaucen i, og sæt ganachen i køleskabet en time.
  14. Fordel brombærganachen i tærterne, og pynt med sommerbær.