![Opskrift på rabarbercrumble - lav den lækreste rabarber crumble.](https://imgix.isabellas.dk/madogbolig/media/article/mb-artikler.png?ixlib=vue-2.9.1&auto=format&ar=1%3A1&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5)
Fransk chokoladekage
![Chokoladekage](https://imgix.isabellas.dk/madogbolig/media/websites/madogbolig-dot-dk/website/2.opskrifter/desserogbagvaerk/franskchokoladekage-a.jpg?ixlib=vue-2.9.1&auto=format&ar=1%3A1&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5)
Fransk chokoladekage: 1 kage i springform på ca. 25 cm i diam.
150 g mandler
150 g hasselnødder
300 g god mørk chokolade
2 store spsk kakaopulver
200 g blødt smør
100 g sukker
1 tsk vaniljesukker
6 æg str. L
Topping: 1 dl cremefraiche 38 %
2 dl piskefløde
blandede nødder til pynt, fx mandelsplitter, hasselnødder og valnødder
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Fransk chokoladekage - sådan gør du:
Blend mandler og hasselnødder til mel i en foodprocessor. Hak chokoladen, og blend den med mandel/hasselnøddemelet. Tilsæt kakaopulver, smør, sukker og vaniljesukker, og rør dejen godt sammen. Del æggene i blommer og hvider. Hæld blommerne i dejen. Pisk æggehviderne stive, og fold dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i en smurt springform. Bag kagen ved 175° i ca. 30 min. Afkøl fransk chokoladekage på en rist.
Topping til fransk chokoladekage: Pisk cremefraichen tyk. Pisk fløden stiv i en anden skål. Vend forsigtigt de to ting sammen. Top kagen med cremen, og pynt med hakkede nødder.
Pisk cremefraichen tyk. Pisk fløden stiv i en anden skål. Vend forsigtigt de to ting sammen. Top din fransk chokoladekage med cremen, og pynt med hakkede nødder.
Fransk chokoladekage skal opbevares i køleskabet.