Desserter og kager

Fransk dessert: Pære Belle Hélène

Sukkerkogte pærer, hjemmelavet chokoladesauce og blød vaniljeis – den klassiske Pære Belle Hélène holder stadig i år 2020.
af Carsten Kyster / Foto: Columbus Leth 18.10.2020

Denne franske dessertklassiker vil med garanti imponere til gæstemiddagen, og det bedste af det hele er, at den slet ikke er svær at lave! Pærerne kan ovenikøbet laves i god tid i forvejen og opbevares i sukkerlagen, til de skal serveres. Nemmere bliver det ikke!

Læs også: Frisk cheesecake med solbær

Pære belle Hélène: Den lækre franske desssert

(ca. 4 portioner)

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til Pære belle Hélène:

  • 1 vaniljestang
  • 500 g sukker
  • 1 citron, usprøjtet
  • 1 l vand
  • 8-10 pærer

Inspiration: Blødende chokoladekage

Chokoladesauce:

  • 1 dl piskefløde
  • 60 g mørk chokolade

Til servering:

  • ½ l vaniljeis
  • 50 g mandler

FÅ IDÉER TIL NYE, SPÆNDENDE DESSERTOPSKRIFTER I MAD & BOLIG!

Sådan laver du Pære belle Hélène:

  1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukkeret.
  2. Skær tynde flager af citronen, og pres saften af den. Kom vaniljekorn, sukker, tynde flager af citronskal, citronsaft og vand i en stor gryde, og bring gryden i kog.
  3. Skræl pærerne, læg dem i gryden, og lad dem småkoge ved svag varme i ca. 40 minutter, til de er tilpas møre. Afkøl pærerne i sukkerlagen.
  4. Chokoladesauce: Bring forsigtigt fløden i kog i en lille gryde, og tag den af varmen. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i den varme fløde. Rør rundt i blandingen, til chokoladen er helt smeltet.
  5. Servering: Anret de kogte pærer på en skive vaniljeis sammen med chokoladesauce og hakkede mandler.