Hindbærmousse med friske bær og snedrys
Ingredienser til hindbærmousse:
½ vaniljestang
1 citron
200 g frosne hindbær
100 g sukker
4 blade husblas
1 pasteuriseret æggehvide
20 g flormelis
2½ dl piskefløde
2 dl friske hindbær
evt. mynte og lidt flormelis til pynt
Sådan laver du hindbærmousse:
Skrab kornene ud af vaniljestangen, pres saften fra citronen, og varm det op i en gryde sammen med hindbær og sukker. Rør i blandingen indtil sukkeret er smeltet. Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Pres vandet fra, og smelt husblassen i hindbærrene. Blend det hele, og sigt det igennem en fin si. Lad pureen køle af, indtil den er ca. 40-50°. Pisk æggehviden stiv sammen med flormelis, og vend i pureen. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i din hindbærmousse. Fordel den færdige hindbærmousse i portionsglas, og stil på køl i 2-3 timer. Pynt evt. med friske hindbær og mynteblade. Så har du en skøn hindbærmousse, som gæsterne helt sikkert vil værdsætte.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tip: Anret den pink hindbærmousse i et cocktailglas med stilk.
Servér eventuelt et glas cava til din hindbærmousse. Syren i cava passer rigtig godt til hindbærmousse.
Hindbærmousse går rigtig godt som dessert i en 3-retters menu.
Find flere opskrifter på mousse i galleriet nedenfor.