Hindbærsorbet med vanilje og peber
Hindbærsorbet er en rigtig sommerklassiker. Rigtig mange mennesker elsker is og den lette hindbærsorbet er en rigtig lækker variant.
Hindbærsorbet til 4 personer
Hindbærsorbet - det skal du bruge:
500 g friske hindbær
1 l vand
400 g rørsukker
½ vaniljestang
10 hele sorte peberkorn
2 økologiske citroner
1 pasteuriseret æggehvide
frisk mynte og hindbær til pynt
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Hindbærsorbet - sådan gør du:
Hæld hindbærrene i en gryde sammen med vand, sukker, vaniljekorn og den lækkede vaniljestang samt de hele peberkorn. Kog det hele sammen i ca. 5 min., og tag gryden af varmen. Smag til med citronsaft og revet skal fra de to citroner. Lad lagen stå og afkøle en halv time, og tag så peberkorn og vaniljestang op. Si lagen igennem en sigte, der må godt komme lidt hindbærkød med. Stil lagen i køleskabet til afkøling. Hæld islagen i en plastikbeholder, og stil den i fryseren. Rør i den hver halve time, indtil den er ved at være grødet.
Pisk nu æggehviden til en stiv masse, og rør den i den grødede hindbærmasse. Lad din hindbærsorbet fryse helt færdig i fryseren. Server din hindbærsorbet med friske bær og mynte.
Prøv også vores opskrift på frugttærte med citroncreme her
Bliv inspireret til, hvordan du får brugt sommerens lækre bær med opskrifterne i galleriet herunder.