Desserter
Desserter
Hindbærsorbet og pistacieis med drys af kandiserede nødder
Har du ingen ismaskine, er det besværligt selv at lave rigtig mælkeis og sorbet. Heldigvis findes der mange lækre mærker is på markedet, så du kan snyde dig til en lækker dessert, hvor du i stedet har kræset for tilbehøret, der løfter desserten til nye højder.
af Camilla Zarah Lawes
21.05.2015
Foto: Columbus Leth
De lysere måneder er over os, og is må der til! Is kan varieres i det uendelige, men står du ikke lige og ejer en is-maskine, så kan det være besværligt og tidskrævende at lave selv. Heldigvis er det tilladt at snyde lidt, så med en god is fra supermarkedets frostbokse kan du nemt fremtrylle en lækker dessert, der imponerer familie eller gæster. Hemmeligheden er, at gøre noget særligt ud af tilbehøret! Så skift marengkys fra pose ud med lækre, knasende kandiserede nødder - så er den hjemme! Så er det næsten en hjemmelavet dessert.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Hindbærsorbet og pistacieis med drys af kandiserede nødder
Opskriften er til 10-12 personer
Det skal du bruge til Hindbærsorbet og pistacieis med kandiserede nødder:
- 50 g pecannødder
- 50 g mandler
- 75 g sukker
- 1-2 spsk vand
Desuden:
- 1 l pistacieis
- 1 l hindbærsorbet
Prøv også: Rabarbersorbet med råsyltede rabarber
Sådan laver du hindbærsorbet og pistacieis med kandiserede nødder:
- Bland de 2 slags nødder med sukker og vand.
- Hæld det hele i en lille sauterepande, og bring nøddemassen i kog. Lad den simre ved svag varme, mens du indimellem rører.
- Tag panden af blusset, når nødderne er karamelliseret − det tager ca. 6 minutter.
- Hæld nøddemassen ud på et stykke bagepapir, og lad den afkøle. Hak den i små stykker.
- Kugl de 2 slags is, og anret dem i en skål eller på en tallerken. Drys med kandiserede nødder, og server.