Desserter
Desserter og kager
Hjemmelavet chokolade-konfekt med nougat og peanuts
Hjemmelavet chokolade-konfekt egner sig fortrinligt til at spise, mens juletræet pyntes, gaverne åbnes, og når hele hurlumhejet er forbi.
af Inge Skovdal / Foto: Inge Skovdal
11.11.2016
Forkæl dig selv og dine nærmeste med lækker hjemmelavet chokoladekonfekt. Den delikate nougat er betrukket med intens chokolade og knasende peanuts. Et sikkert hit i den søde juletid - og så er chokoladekonfekt-kuglerne supernemme at lave, når familie og venner kommer på besøg. Se opskriften nedenfor.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Smag også: Delikat hjemmelavet chokolade-konfekt med et tvist
Hjemmelavet chokolade-konfekt med nougat og peanuts
Tid: 15 minutter, Køletid: 1 time og 10 minutter, Antal: ca. 16 stk.Det skal du bruge til hjemmelavet chokoladekonfekt:- 100 g saltede peanuts
- 200 g blød nougat
- 150 g mørk chokolade
Prøv også denne opskrift: Hjemmelavede snebolde
Sådan laver du hjemmelavet chokoladekonfekt med nougat og peanuts:
- Hak peanuts fint. Beklæd en ovnfast form med bagepapir,og læg nougaten i.
- Tænd ovnen på 80°, og stil fadet i ovnen, til nougaten er smeltet.
- Rør halvdelen af de hakkede peanuts i den flydende nougat, og stil massen i køleskabet i ca. 10 minutter, til nougaten har sat sig, men stadig er blød.
- Form kugler af nougaten med 2 teskeer, og stil dem på køl i mindst 1 time.
- Hak chokoladen fint, og smelt ²⁄₃ af den over vandbad.
- Tag chokoladen af varmen, og rør den sidste ¹⁄₃ i.
- Dyp kuglerne i chokoladen, og rul dem i resten af de hakkede peanuts. Opbevar kuglerne på køl, til de skal spises.
Er du en af dem, som bare elsker nougat? Så prøv denne opskrift: Nougat Noir