Koldskål er en sand sommerklassiker, der vækker begejstring hos de fleste. Hvis du vil servere en lige så frisk dessert for dine gæster, så prøv opskriften her på kærnemælks-panna cotta. Smagen er næsten som koldskål, men serveres i små, fine glas toppet med bær. Og så er konsistensen som panna cotta. To favoritter i én!
Se også:Kold og cremet blåbærmilkshake
Det skal du bruge til kærnemælks-panna cotta:
5 personer
- 4 blade husblas
- 1 lime
- 4 spsk. rørsukker
- 1 vaniljestang
- ½ l kærnemælk
- Friske bær til topping
Læs også: Indret et personligt udekøkken
Sådan gør du:
- Læg husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter. Kram vandet fra, og smelt husblassen i en skål over et vandbad.
- Pres saften af limefrugten, og hæld den og rørsukkeret i skålen, mens du rører godt rundt.
- Skær vaniljestangen over på langs, skrab kornene ud, og kom dem i skålen. Rør godt rundt.
- Hæld kærnemælken i en ny skål, og tilsæt limeblandingen under omrøring.
- Fordel panna cottaen i 4 glas, og stil dem i køleskabet i mindst 3 timer, så panna cottaen stivner. Servér med friske bær på toppen.