Desserter og kager

Klisterris med kokosis og mango

Opskrifter fra Kiin Kiin: Klisterris med kokosis og mango fra Kiin Kiin og restauarantens thailandske aflægger Sra Bua i Bangkok.
af Opskrift fra Kiin Kiin, Foto: Austin Bush 15.03.2013

(4 personer)
Klisterris

500 g klisterris
500 g kokosmælk
300 g sukker

Kokosis
5
00 g kokosmælk
300 g sukker
200 g mælk
50 g glukose

Mangopuré
200 g skrællede mangoer (helst de gule, søde thailandske)
50 g sukker

Klisterris: Sæt risen i blød i vand i 20 minutter. Damp risen, indtil den er færdig (gerne i en riskoger). Kog kokosmælk og sukker sammen, hæld det over den færdige ris og lad det simre i ca. 20 min.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kokosis: Kog alt indtil sukkeret er opløst. Lad blandingen køle af og frys den, allerhelst i en ismaskine. Alternativt kan du fryse isen i en metalform. Rør jævnligt for at undgå iskrystaller i isen.

Mangopuré: Skær mangoen i terninger. Kom mango og sukker i en blender og blend massen jævn.

Bliv inspireret til gourmetmad med 8 opskrifter fra landets Michelin-restauranter i galleriet nedenfor.