Desserter og kager

Koldskålsskum – en fortryllende sommerdessert

Koldskål er en lækker dessert, der hører sommermånederne til. Nyd denne koldskålsskum under åben himmelstrøg på de varme sommerdage.
af Ulla Johanne Johansson 26.05.2014

Koldskål er en gammel klassiker, men den kan nyfortolkes på allerfineste vis, så smagen får ekstra kant. Suppler din koldskål med fortrinlige kammerjunker, bær eller en hjemmelavet mysli alt efter smag og behag.

Prøv også opskriften: Fyldte jordbær med pistacie og nougat

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Herunder får du opskriften på en lækker koldskålsskum, som er den oplagte dessert at servere på en varm sommerdag. Modsat den traditionelle opskrift på koldskål, skal du her bruge en sifon. Resultatet bliver ekstra fortryllende.

Koldskålsskum - det skal du bruge:

6 personer

6 dl kærnemælk
1 dl fløde
Saft fra 2 citroner
1 tsk vaniljesukker
3-4 spsk sukker (afhængigt af, hvor sød du vil have den)

1/2 liters sifon (Obs! Der er lidt mere koldskål, end der er plads til i sifonen)
1 patron N2O

Minikammerjunker
Friske hindbær

Prøv også opskriften: Den lækreste rabarbertrifli

Koldskålsskum - fremgangsmåde:

Ingredienserne piskes sammen, sies og hældes i sifonen. Luk sifonen, ryst den og sæt den på køl, indtil den skal bruges.

Sprøjt koldskålsskummet i dybe tallerkener og dekorer efterfølgende med minikammerjunker og friske hindbær. Server med det samme.

Prøv også opskriften: Bagt yoghurtkage