Desserter og kager

Fyldte jordbær med pistacie og nougat

Brug sommerens søde jordbær og lav en lækker dessert bestående af jordbær med citroncreme på pistacie-nougatine.
af Anita Klemensen / Foto: Anders Schønnemann 19.05.2014

Elsker du at flirte med jordbær i sommermånederne, så er det kun fantasien og tiden i køkkenet, der sætter grænser for, hvor mange lækre, friske og sommersøde jordbær-desserter, du kan nå at lave.

En håndfuld af de søde jordbær på tallerkenen bringer sommerminderne frem, og hvad end du spiser dem friske, som de er, bruger dem i en lækker smoothie eller laver en lækker jordbærtærte ud af dem, så er det ægte sommerkræs.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lav en anderledes dessert med de søde jordbær. Herunder får du opskriften på lækre jordbær med citroncreme på pistacie-nougatine. Et sødt punktum efter en lækker sommersalat eller en middag serveret fra grillen.

Vild med chokolade? Få ti lækre chokolade-opskrifter her!

Fyldte jordbær - det skal du bruge:

4 personer
20 flotte jordbær

Citroncreme:
80 g hvid chokolade
1 dåse kondenseret mælk
180 g citronsaft

Nougatine:
250 g sukker
100 g pistaciekerner
½ tsk salt

Pistaciemarengs:
150 g sukker
¾ dl vand
100 g pasteuriseret æggehvide
2 spsk pistacieolie el. anden nøddeolie
1 knsp fint salt
Madtermometer

Lav en lækker cheesecake - få 6 opskrifter her!

Fremgangsmåde:

Nip jordbærrene, og udhul forsigtigt bærrene med en lille ske eller kniv. Hullet skal kunne rumme så meget creme som muligt, uden at jordbærrets sider går i stykker.

Citroncreme: Smelt chokoladen over vandbad. Rør den kondenserede mælk sammen med citronsaft, og tilsæt det herefter i chokoladen. Fyld cremen i en sprøjtepose og lad den sætte sig lidt. Fyld cremen i jordbærrene lige inden servering.

Nougatine: Smelt stille og roligt sukkeret i en gryde, til det er lysebrunt. Rør da pistaciekernerne i sukkeret sammen med salt, og fordel det i en bradepande, beklædt med bagepapir. Lad sukkermassen stivne på køkkenbordet, ikke på køl, og hak massen til smulder, når den har sat sig.

Pistaciemarengs: Kog sukker og vand op til 121°. Pisk æggehviderne til let 'sne', og hæld sukkerlagen i hviderne i en tynd stråle med det samme, når den rammer de 121°. Pisk marengsen til den er stiv. Vend pistacieolien i sammen med salt.

Anretning: Drys lidt af den smuldrede nougatine på fire tallerkener, læg jordbær fyldt med citroncreme i sammen med toppe af marengs, og drys resten af nougatinen over.

Tip! Har du ikke et mad termometer, så erstat de bløde pistaciemarengs med traditionel marengs bagt i ovnen.

Få tips til at dyrke dine egne jordbær her!