Desserter og kager

Lækker lagkage til fest

Denne elegante lagkage består af fløjlsblød hvid chokoladecreme mellem lækre hjemmelavede lagkagebunde. Den perfekte lagkage til fest!
af Liv Martine Hansen. Redigeret til web / Foto: Skovdal & Skovdal 13.06.2021
Opskrift på klassisk lagkage med hjemmelavede lagkagebunde
Den her lagekage ligner et helt kunstværk, men den er faktisk ret let at lave. Fidusen er den nyeste kagetrend, der hedder "Naked Cakes". Kager i den kategori skal ikke beklædes med alverdens pynt, de skal bare have lov at smage skønt og se flotte ud i nøgen tilstand. Trenden blev født, da bryllupskagerne smed fondanten og flødeskummet, og der i stedet kom fokus på smag og naturlig, rustik skønhed.
Lagkagen her er med hjemmelavede kagebunde, der er søde og saftige, og holdt sammen med lækker hvid chokoladecreme og pyntet med spiselige blomster. En klassisk lagkage, der fungerer godt til både fødselsdag og som dessert til middagsselskabet eller festen. Tip! I stedet for citronskal kan der også bruges lime eller appelsin eller et mix af citrusfrugter i lagkagebundene. Smag også: Mette Blomsterbergs opskrift på lagkage

Opskrift på klassisk lagkage med hvid chokolade:

12-15 personer

Ingredienser til lagkagen

Lagkagebunde med citron:
  • 6 æg
  • 450 g sukker
  • 2 vaniljestænger
  • 375 g mel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 usprøjtede citroner
  • 90 g smør
  • 2 dl sødmælk
Hvid chokoladecreme:
  • 4 blade husblas
  • 7 dl fløde
  • 300 g hvid chokolade
  • 3 usprøjtede citroner
  • friske, spiselige blomster til pynt

Smag også: Lagkage med nougat og lagkagebunde med kakao

Sådan laver du lagkagen

  1. Lagkagebunde med citron: Tænd ovnen på 160°. Pisk æg, sukker og vanilje sammen, indtil det har en hvid og luftig konsistens, ca. 5-10 minutter. Bland herefter mel, bagepulver og salt i en skål, sigt det ned i massen, vend forsigtigt rundt, og riv citronskallen i. Varm smørret og mælken op til lillefingertemperatur, rør det forsigtigt i dejen, og hæld det i din springform (24 cm). Brug ikke fedtstof på kanterne af springformen, da kagen på den måde får skarpere kanter. Bag den i cirka 75-95 minutter alt efter ovnen.
  2. Hvid chokoladecreme: Læg husblassen i koldt vand. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen, og smelt den langsomt, mens fløden hældes over ad tre omgange. Smelt herefter husblassen i massen, og riv citronskallen i. Hæld den herefter i en frysepose, og læg den i fryseren i 30 minutter.
  3. Samling af kagen: Skær kagen fri af springformen, og skær den på tværs til tre lige store bunde. Pisk den hvide chokoladecreme op, og hæld den i en sprøjtepose. Det er meget vigtigt, at cremen er helt gennemkold, og man sørger for ikke at piske for længe, da cremen ellers vil skille. Sæt første bund på serveringsfadet, og smør halvdelen af cremen på, læg herefter nummer to bund på, og smør resten af cremen på. Læg til sidst den øverste bund på, og skrab kanterne op, så de står skarpe. Pynt med blomster på toppen af kagen, og servér.

Se flere lækre kager og lagkager her: