Denne elegante lagkage består af fløjlsblød hvid chokoladecreme mellem lækre hjemmelavede lagkagebunde. Den perfekte lagkage til fest!
af Liv Martine Hansen. Redigeret til web / Foto: Skovdal & Skovdal
13.06.2021
Den her lagekage ligner et helt kunstværk, men den er faktisk ret let at lave. Fidusen er den nyeste kagetrend, der hedder "Naked Cakes". Kager i den kategori skal ikke beklædes med alverdens pynt, de skal bare have lov at smage skønt og se flotte ud i nøgen tilstand. Trenden blev født, da bryllupskagerne smed fondanten og flødeskummet, og der i stedet kom fokus på smag og naturlig, rustik skønhed.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Lagkagen her er med hjemmelavede kagebunde, der er søde og saftige, og holdt sammen med lækker hvid chokoladecreme og pyntet med spiselige blomster. En klassisk lagkage, der fungerer godt til både fødselsdag og som dessert til middagsselskabet eller festen. Tip! I stedet for citronskal kan der også bruges lime eller appelsin eller et mix af citrusfrugter i lagkagebundene. Smag også: Mette Blomsterbergs opskrift på lagkage
Lagkagebunde med citron: Tænd ovnen på 160°. Pisk æg, sukker og vanilje sammen, indtil det har en hvid og luftig konsistens, ca. 5-10 minutter. Bland herefter mel, bagepulver og salt i en skål, sigt det ned i massen, vend forsigtigt rundt, og riv citronskallen i. Varm smørret og mælken op til lillefingertemperatur, rør det forsigtigt i dejen, og hæld det i din springform (24 cm). Brug ikke fedtstof på kanterne af springformen, da kagen på den måde får skarpere kanter. Bag den i cirka 75-95 minutter alt efter ovnen.
Hvid chokoladecreme: Læg husblassen i koldt vand. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen, og smelt den langsomt, mens fløden hældes over ad tre omgange. Smelt herefter husblassen i massen, og riv citronskallen i. Hæld den herefter i en frysepose, og læg den i fryseren i 30 minutter.
Samling af kagen: Skær kagen fri af springformen, og skær den på tværs til tre lige store bunde. Pisk den hvide chokoladecreme op, og hæld den i en sprøjtepose. Det er meget vigtigt, at cremen er helt gennemkold, og man sørger for ikke at piske for længe, da cremen ellers vil skille. Sæt første bund på serveringsfadet, og smør halvdelen af cremen på, læg herefter nummer to bund på, og smør resten af cremen på. Læg til sidst den øverste bund på, og skrab kanterne op, så de står skarpe. Pynt med blomster på toppen af kagen, og servér.
Se flere lækre kager og lagkager her:
1/10
Lækker sommerkage, som ikke behøver en ovn. Få opskriften her
2/10
Er man til rabarber, er dette en skøn opskrift - men du kan sagtens erstatte rababer med bær eller andet. Få opskriften her
3/10
En fantastisk frisk dessert, som enhver jorbærelsker vil nyde. Få opskriften her
4/10
En delikat og frisk sorbetis med jordbær og rabarber, tilsat lavendel. Få opskriften her
5/10
Disse velsmagende medaljer vil bringe masser af glæde. Få opskriften her
6/10
Denne lagkage kan også laves med jordbær. Få opskriften her
7/10
En anderledes og spændende dessert. Få opskriften her
8/10
En sød og syrlig dessert. Få opskriften her
9/10
Prøv denne kage med rabarber og kokos, som er en dejlig kombination. Få opskriften her
10/10
Frisk dessert til alle dem, der elsker rabarber. Få opskriften her